Европейската комисия предлага въвеждането на петия пакет от санкции срещу

...
Европейската комисия предлага въвеждането на петия пакет от санкции срещу
Коментари Харесай

ЕК готви нови санкции: Руски кораби няма да влизат в пристанищата на Европа

Европейската комисия предлага въвеждането на петия пакет от наказания против Русия. Санкциите включват: възбрана за импорт на въглища от Русия, цялостна възбрана за транзакции с основни съветски банки, възбрана за съветски кораби да влизат в пристанища на Европейски Съюз, възбрана за експорт на съвременни полупроводници, машини и транспортно съоръжение, възбрана за импорт на избрани артикули. Предстои и разширение на листата с персонални наказания на съветски олигарси.

Това ще бъде отговорът на общността за военните закононарушения, осъществени от съветската войска в Украйна.
Забраната ще бъде част от нов пакет наказания, който ще бъде прегледан от посланиците на 27-те на следващия ден (6 април). В него ще бъде включена още и възбраната за влизане на съветски камиони и кораби на територията на Европейски Съюз. В текстовете са записани още ограничавания за шерване на военни технологии, както и на съоръжение за създаване на терминали за полутечен газ и изключването на ВТБ от SWIFT.
Списъкът с новите наказания би трябвало да бъде утвърден единомислещо от всички членове на Европейски Съюз.

Новината за готвените забрани докара до повишаване на въглищата с съвсем 8% до 205 $ за звук в обедната търговия на борсата ICE на 5 април. В Съединени американски щати поради увеличеното търсене въглищата нарастнаха до над 100 $ за звук.

Към момента Русия доставя към половината от термичните въглища, употребявани за производството на електрическа енергия в Европейски Съюз, напомня Bloomberg. По данни на Центъра за енергетика и чист въздух (CREA) от началото на военния спор сред Русия и Украйна страните от общността са платили общо към 19,5 милиарда евро за доставка на енергийни първични материали. От тях за въглища сумата е малко над 700 млн. евро.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР