Европейската комисия одобри предоставянето на германска държавна помощ за около

...
Европейската комисия одобри предоставянето на германска държавна помощ за около
Коментари Харесай

ЕК одобри държавна помощ за 40 млн. евро за германски терминал за втечнен газ край Хамбург

Европейската комисия утвърди даването на немска държавна помощ за към 40 милиона евро (44,3 милиона долара) за наземен терминал за полутечен природен газ (ВПГ) в пристанището Брунсбютел, покрай Хамбург. Пристанището се намира в устието на река Елба, на Северно море, съобщи ДПА.

Терминалът за разтоварване на танкери за транспорт на ВПГ ще усъвършенства енергийните доставки и инфраструктура в Германия и по този метод ще способства за енергийната сигурност на Европейския съюз, сподели еврокомисарят по конкуренцията Маргрете Вестагер.

" Мярката, утвърдена през днешния ден, има задоволително защитни механизми за ограничение на възможни нарушавания на конкуренцията ", добави еврокомисарят.

Германската енергийна компания Ер Ве Е (RWE) и нидерландският газопреносен оператор " Газуние " (Gasunie) ще получат държавното финансиране, сподели още Вестагер.

Германската държавна банка за развиване Ка еф Ве (KfW) ще даде на двете компании дял от дивидентите, изплащани от оператора на терминала, в случай че годишната възвръщаемост на плана падне под избран предел. Компанията оператор на терминала е взаимно сдружение сред Ка еф Ве, " Газуние " и Ер Ве Е.

Ако планът донесе задоволително средства, няма да се изплаща помощ, гласи изказване на Европейска комисия. При състояние, че възникне сходна нужда обаче, размерът на помощта се прави оценка на към 40 милиона евро, като парите ще бъдат разпределени през идващите 15 години, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР