Европейската комисия инвестира над 63,5 милиона евро в 4 пилотни

...
Европейската комисия инвестира над 63,5 милиона евро в 4 пилотни
Коментари Харесай

ЕК инвестира 63,5 млн. евро в центрове за киберсигурност

Европейската комисия влага над 63,5 милиона евро в 4 пилотни плана за създаване на европейска мрежа от центрове за подготвеност по киберсигурност.

Това оповестиха от централата на Европейски Съюз в Брюксел.

Центровете би трябвало да оказват помощ за подоброто проучване и по-добрата съгласуваност на киберсигурността в Европейски Съюз. Проектите се назовават CONCORDIA, ECHO, SPARTA и CyberSec4Europe. С тяхна помощ се чака да бъде направена пътна карта за проучвания и нововъведения в киберсигурността след 2020 година, както и тактиката ина тази сфера за промишлеността.

„ Разчитаме на четирите плана да ни оказват помощ да засилим компетентността, с цел да можем дейно да приложи нашата визия за по-сигурна цифрова Европа. Проектите ще оказват помощ на Европейски Съюз да дефинира, изпита и откри модела на ръководство мрежата от центрове “, разяснява еврокомсарката по цифровата стопанска система и обществ Мария Габриел.

Пилотните планове бяха оповестени през септември 2017 година дружно с обширна мрежа от ограничения за оборудването на Европа с подобаващите принадлежности за справяне с хакерските атаки и за построяването на постоянна киберсигурност в Европейски Съюз.

През 2018 година Еврокомисията избра участниците измежду над 160 сътрудници – огромни компании, дребни и междинни предприятия, университети и центрове за проучване на киберсигурността от 26 страни членки на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР