Европейската комисия (ЕК) настоява за разрешение от страните-членки да закупи

...
Европейската комисия (ЕК) настоява за разрешение от страните-членки да закупи
Коментари Харесай

Еврокомисията иска да купи "на зелено" ваксини от САЩ

Европейската комисия (ЕК) упорства за позволение от страните-членки да закупи авансово от американски фармацевтични компании " до 6 перспективни ваксини " против ковид, още преди да стартира производството им, което би било само за САЩ.

Според представители на Европейска комисия, задачата е да се сключат покупко-продажби, посредством които производителите да се ангажират с доставките на дози от имунизациите, когато и в случай че те бъдат налични. 

На видеоконферентна среща по-късно през днешния ден комисията ще изиска от здравните министри на страните в Евросъюза да поддържат проекта, защото има заплаха Европейски Съюз да няма достъп до задоволително дози, даже в случай че ваксина бъде създадена.

Всички препарати, които са на стадий „ клинични тествания “ по принцип за възможни за авансово закупуване. Това обаче не важи да тези, които се създават само в Съединени американски щати. Причина са сигналите от Вашингтон, че няма да позволи продажби отвън територията на Щатите, до момента в който те не задоволят личните си потребности, акцентираха представителите на Еврокомисията.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР