Европейската комисия (ЕК) е изпратила 400 коментара и препоръки по

...
Европейската комисия (ЕК) е изпратила 400 коментара и препоръки по
Коментари Харесай

Министър Иванов: Имаме 400 препоръки от ЕК

Европейската комисия (ЕК) е изпратила 400 коментара и рекомендации по Стратегическия проект на България за развиване на земеделието и селските региони през 2023-2027 година Това заяви на брифинг министърът на земеделието Иван Иванов. " Искам да подчертая, че това са мнения, а не забележки ", разясни той. Иванов добави, че като цяло Европейска комисия дава положителна оценка на проекта, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

Министерството на земеделието дефинира 40 коментара като основни, 160 – като механически и 205 – като общи, които не се нуждаят от коментар. Това ще разреши да се съсредоточим върху действителната работа, сподели министър Иванов.
Ще създадем нужните корекции, където е нужно, ние работим с цялостна пара, добави още той. Представителите на Министерството на земеделието ще организират по три срещи седмично с специалисти от Европейска комисия. Предвиждаме интензивна връзка, защото това ще дефинира селскостопанската политика на страната в идващите пет години, разяснява Иванов.

Заместник-министър Момчил Неков осведоми, че с помощта на напъните на специалистите в Министерство на земеделието, ще бъдат обезпечени 1,4 милиарда евро.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР