Европейската комисия допуска вероятността изплащането на средства за Унгария да

...
Европейската комисия допуска вероятността изплащането на средства за Унгария да
Коментари Харесай

ЕС заплаши Унгария с орязване на плащанията

Европейската комисия позволява вероятността изплащането на средства за Унгария да бъдат понижени, в случай че страната одобри закон, забраняващ „ реклама на хомосексуализма” и промяна на пола на малолетни, съобщи организация БГНЕС.

„ Ако не държите на полезностите на демокрацията и равенството на Европейски Съюз, нямате право да получавате пари за плановете си”, съобщи в изявление за Ройтерс Хелена Дали - еврокомисар по въпросите на равенството. Аналогични ограничения ще бъдат подхванати от страна на Брюксел и по отношение на обособени райони в Полша, които се афишират за зони, „ свободни от ЛГБТ”.

Вчера Народното събрание на Унгария одобри закон, забраняващ гей-пропагандата, без значение от рецензията от страна на опозицията, правозащитниците и медиите. Документът е ориентиран против просветителни планове на тематика хомосексуалност и против рекламите на огромни компании, демонстриращи взаимност с ЛГБТ. Законът беше признат със 157 гласа „ за “ и един глас „ срещу “ в Народното събрание, следен от партията „ Фидес “ на десния министър председател Виктор Орбан.

Повече от 5000 души организираха късно в понеделник протест пред унгарския парламент против закона, който е последната от поредицата ограничения против педофилията и в отбрана на децата. Критиците настояват, че законът " мощно ще ограничи " свободата на изложение и правата на децата. Законът дейно не разрешава просветителни стратегии и гласност на ЛГБТ групи, които го съпоставят със подобен закон в Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР