Европейската комисия днес официално уведоми България, че някои от разпоредбите

...
Европейската комисия днес официално уведоми България, че някои от разпоредбите
Коментари Харесай

Брюксел иска България да облекчи облагането с ДДС на дребните търговци на горива

Европейската комисия през днешния ден публично уведоми България, че някои от наредбите й за използване на налога върху добавената стойност (ДДС) нарушават правото на Европейски Съюз и би трябвало да бъдат изменени, заяви пресслужбата на комисията.

Сега дребните сдружения, търгуващи с горива, са задължени да заплащат предплатено прекалено високи суми, с цел да подсигуряват, че могат да платят дължимото от тях Данък добавена стойност, счита Европейската комисия. За огромните сдружения е задоволително единствено да внесат гаранция в размер, еднакъв на дължимото по покупко-продажбите им Данък добавена стойност. Комисията счита, че националното законодателство не е съвместимо с нормите на Европейски Съюз (Директивата за Данък добавена стойност,Директива 2006/112/ЕО на Съвета) и със свободата на стопанска самодейност (член 16 от Хартата на главните права на ЕС).

Отделно от това България се приканва да промени разпоредбите си за начисляване на дължимия Данък добавена стойност в случаите, когато икономически активи се употребяват за частни или нестопански цели и когато икономически активи се трансферират в друга страна членка.

България има период от два месеца, с цел да извърши тези две претенции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР