Ще поставим Путин на колене, закани се естонският президентВъоръжаването щяло

...
Ще поставим Путин на колене, закани се естонският президентВъоръжаването щяло
Коментари Харесай

Фон дер Лайен зове ЕС да се стяга за война

Ще сложим Путин на колене, закани се естонският президент
Въоръжаването щяло да усъвършенства стопанската система

Захарова: Как тъкмо ще стане това?

Европейците би трябвало да се приготвят за възможна война и да влагат в защита, споделя председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. По думите є укрепването на отбранителните качества може да усъвършенства и стопанската система на Европейски Съюз.

“Всеки, който приказва и работи като Путин, не желае мир, а има намерение да продължи ”, сподели тя пред немската радиостанция Deutschlandfunk, представена от организация РБК-Украйна.

Фон дер Лайен, която преди този момент оглавяваше Министерството на защитата на Германия, акцентира значимостта на поредната поддръжка за Украйна и в същото време подсилване на личната є отбранителна дарба. “Ако желаеме да поддържаме мира на нашия континент, тогава би трябвало да влагаме в защитата ”, акцентира тя.

В същото време ръководителката на Европейската комисия, която има намерение да се кандидатира за втори мандат като претендент на Европейската национална партия (ЕНП), приказва и за “хибридните офанзиви ” на Русия. Тя загатна за неотдавнашното унищожаване на граничната маркировка на границата с Естония, потреблението на мигрантите като инструмент за борба с Европейски Съюз, както и опитите за делене на европейците посредством обществените мрежи.

В изявлението Фон дер Лайен позволи съдействие с десните партии в Европейския парламент, само че единствено в случай че те са “проевропейски настроени ”. Според нея това значи да поддържат върховенството на закона и въоръжаването на Украйна. “Критерият за мен е депутатите да са за Европа, за Украйна, т. е. срещу Русия ”, показва Фон дер Лайен.

Междувременно президентът на Естония Алар Карис съобщи, че Русия би трябвало да бъде сложена на колене, а едвам по-късно можело да се мисли за възможни мирни договаряния.

“Ще създадем всичко допустимо, с цел да сложим Русия и президента Владимир Путин на колене, тогава могат да стартират съществени договаряния за преустановяване на войната в Украйна ”, сподели Карис в изявление за финландското издание Yle на 25 май.
Според него обилни промени в Русия няма да се случат в близко бъдеще. “Наистина нямам доверие в бързата смяна. Русия имаше късмет при започване на 90-те години, само че всичко се обърка ”, сподели той. Смяната на Путин надали ще промени обстановката, уточни Карис.

“Как тъкмо ще стане това? Нека да покаже ”, разяснява говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова в Телеграм, в отговор на заплашителното изказване от Талин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР