Европейската футболна централа УЕФА наложи наказание от един мач без

...
Европейската футболна централа УЕФА наложи наказание от един мач без
Коментари Харесай

УЕФА наложи наказание на победителя в Лига Европа

Европейската футболна централа УЕФА наложи наказване от един мач без аудитория на Айнтрахт Франкфурт поради нахлуването на почитателите на терена след дуел от шампионата Лига Европа предишния месец, макар че наподобява малко евентуално възбраната да повлияе на посещаемостта при дебюта на клуба в Шампионската лига.

Хиляди почитатели на Айнтрахт нахлуха на терена, откакто немският тим победи Уест Хем с 1:0 в реванша от полуфиналите на Лига Европа на 5 май.

Клубът от Бундеслигата завоюва конкуренцията и получи правото да играе в груповата фаза на Шампионска лига през идващия сезон.

УЕФА санкции Айнтрахт Франкфурт с 80 хиляди евро за няколко нарушавания, осъществени на 5 май, в това число навлизане на терена, мятане на предмети и запалване на фойерверки.

Също по този начин немският клуб би трябвало да " изиграе идващия си мач от УЕФА като хазаин при закрити порти ", макар че наказването предстои на двегодишен изпитателен период от деня на решението, което значи, че клубът евентуално ще има почитатели, когато дебютира в Шампионска лига.

Груповата фаза на Шампионска лига 2022/2023 стартира на 6 септември, а жребият е плануван за 25 август.

Френският Олимпик Марсилия също ще би трябвало да изиграе един домашен мач от европейските шампионати без фенове и беше санкциониран с 40 хиляди евро. Санкциите са поради потребление на фойерверки и проява на провокативно обръщение към почитателите в реванша от полуфиналите на Лигата на конференциите с Фейенорд (0:0).
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР