Европейската футболна федерация (УЕФА) отложи европейското първенство заради световната пандемия

...
Европейската футболна федерация (УЕФА) отложи европейското първенство заради световната пандемия
Коментари Харесай

УЕФА отлага европейското първенство с една година

Европейската футболна федерация (УЕФА) отсрочи европейското състезание поради международната пандемия от ковид COVID-19. Решението беше взето след видеоконферентен диалог сред управлението и всички 55 асоциации, които членуват в УЕФА.

Шампионатът ще се организира сред 11 юни и 11 юли 2021 година

Това побърза да заяви Норвежката футболна федерация (NFF), до момента в който срещата още трае.

" Ройтерс " оповестява, че решението е било взето още през предходната седмица. Тогава от УЕФА са отменили хотелските резервации в Копенхаген, където също трябваше да се проведат мачове. Информацията е от хотели в датската столица, добавя изданието.

Заинтересованите страни са стигнали до умозаключение, че шампионата няма по какъв начин да бъде извършено в истинските дати (12 юни до 12 юли) поради непрекъснато увеличаващия се брой на инфектираните с COVID-19 в Европа.

Евро 2020 трябваше да означи 60-ата годишнина от започването на континенталните шампионати. По този мотив УЕФА провежда невиждано домакинство от 12 града в цяла Европа.

Четири от страните, които би трябвало да одобряват мачове от Евро 2020 - Италия, Испания, Германия и Франция, са измежду най-засегнатите в света от болестта. Само в Италия инфектираните са над 27 хиляди души, а смъртните случаи надвишиха 2000.

Отлагането на Евро 2020 се прави и в полза на шампионатите в Европа и вярата за сполучлив свършек на актуалният спортен сезон. В момента съвсем по целия континент шампионатите са спрени, като последната страна, взела сходни ограничения е Русия.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (600)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР