Европейската агенция по лекарствата препоръча антивирусното лекарство “Ремдесивир да бъде

...
Европейската агенция по лекарствата препоръча антивирусното лекарство “Ремдесивир да бъде
Коментари Харесай

“Ремдесивир е първото лекарство срещу коронавирус, одобрено в ЕС

 Европейската организация по медикаментите предложи антивирусното лекарство “Ремдесивир " да бъде утвърдено за лекуване на пациенти с COVID-19 в Европейския съюз. Медикаментът, създаден в началото за битка с ебола, оказва помощ за изцеление на пациентите с ковид за 11 дни. За да имат право лекарите в Европейски Съюз да го предписват, се изисква утвърждение от Еврокомисията

" Ремдесивир “ е първото лекарство против COVID-19, което се предлага от страна на Европейски Съюз. Европейската организация по медикаментите предложи да се даде позволение за приложимост му при лекуването на ковид при възрастни над 12 години с пневмония, които се нуждаят от спомагателен О2.

Медикаментът е бил създаден в началото за битка с ебола. Направеното изследване е посочило, че пациентите, лекувани с " Ремдесивир “, се възвръщат след към 11 дни, спрямо 15 дни при пациенти, получаващи плацебо. За пациенти с тежко заболяване, които са почти 90% от изследваните, времето за възобновяване е 12 дни в групата на " Ремдесивир “ и 18 дни в групата на плацебо.

" Ремдесивир “ се ползва посредством вливане във вена и използването му е лимитирана до здравни заведения, в които пациентите могат да бъдат следени отблизо; чернодробната и бъбречната функционалност би трябвало да се следят преди и по време на лекуването, съгласно случая.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР