Европа съжалява, че споразумението за брекзит беше отхвърлено, но не

...
Европа съжалява, че споразумението за брекзит беше отхвърлено, но не
Коментари Харесай

Евродепутатите: Ред е на Лондон да заяви намеренията си

Европа съжалява, че съглашението за брекзит беше отхвърлено, само че не счита, че то може да бъде предоговорено. Сега е ред на английското държавно управление да съобщи желанията си. Това стана ясно тази заран по време на дебата в европарламента след снощния избор в Лондон.

От тази заран ще се запомнят аплодисментите след изявлението на основния договарящ от страна на Европейски Съюз за брекзит – Мишел Барние. Това беше жест към него и екипа му от страна на евродепутатите. Те преговаряха 18 месеца и написаха съглашение от близо 600 страници, което съгласно Брюксел пази ползите и на двете страни. Текстът прецизира и най-малките елементи по противоречивите тематики.
Европейските водачи – сюрпризирани от вота по договорката за брекзит Доналд Туск също посъветва Англия да остане в Евросъюза
„ Стигна се до съглашение за отдръпване, което беше минимално нездравословно, дано да не се залъгваме, брекзит води до доста вреди – и за Европейски Съюз, и за Обединеното кралство. Ние като политици сме длъжни да понижим вредите и смятахме, че препоръчаното съглашение отговаряше на този наш дълг”, съобщи зам.-председателят на Европейска комисия – Франс Тимерманс.

„ Днес установяваме, че членовете на Камарата на общините в Британския парламент са дали своят вот срещу, водени от най-различни претекстове, в някои случаи даже от взаимно спорни причини. Проблемът е, че не виждаме да се оформя положително болшинство, което да приказва за различен проект”, означи Мишел Барние.
Британските депутати отхвърлиха договорката за брекзит на Тереза Мей „ Против ” договорката гласоподаваха 432 депутати, 202 се оповестиха „ за ”
Това проваляне през вчерашния ден беше предстоящо, тъй като имаше редица сигнали, че няма да се одобри съглашението с Европейски Съюз. Това отвори доста въпроси. В Европейски Съюз се готвим за всички сюжети и за корав брекзит, означи евродепутатът Емил Радев.

По думите на Момчил Неков би трябвало да си зададем въпроса – не би трябвало ли да има нов референдум. „ Има доста разновидности, доста изходи, само че считам, че този е един от най-правилните”, сподели още Неков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР