Европа с притеснение наблюдава случващото се в България. Това обяви

...
Европа с притеснение наблюдава случващото се в България. Това обяви
Коментари Харесай

Европа в шок от записите и задкулисието у нас. Задава въпроси

Европа с терзание следи протичащото се в България. Това разгласи делегацията на Движение за права и свободи, която взе участие в почналия годишен конгрес на АЛДЕ, който тази година се организира в столицата на Швеция – Стокхолм. В рамките на 3 дни над 800 либерали от цяла Европа организират задълбочени полемики за бъдещето на Европа и избират  управлението на партията.

Движението за права и свободи, като одобрен член на демократичното семейство, е показано на конгреса в Стокхолм от съпредседателя на партия АЛДЕ - евродепутатът Илхан Кючюк, евродепутатите Искра Михайлова и Атидже Алиева-Вели, интернационалните специалисти Валентин Тончев, Мелек Фикри, интернационалният секретар Антоанета Асенова и членът на управлението на Европейската демократична юноша, Танзер Юсеинов, заяви пресцентърът на Движение за права и свободи.
-->
Наред с разискването на предпочитани тематики на партията на Алианса на либералите и демократите за Европа, по време на конгреса, българската делегация срещна и европейските си сътрудници със протичащото се в България през последните дни.

„ Европа със угриженост следи скандалните разкрития и притеснителни подмолни сделки, които се водят за ръководството на нашата страна. И тук нашите демократични сътрудници се сблъскват с действителността и одобряват обстоятелството, че дейностите на избрани родни политици не са в полза на българското и европейското общество, тъй като правилата на бистрота, народна власт и социална отговорност са жестоко погазени “, разясниха от делегацията на Движение за права и свободи в Стокхолм.

По време на конгреса подлежат на разглеждане в това число и препоръчаните от Движение за права и свободи резолюции по отношение на интернационалния отговор по отношение на последствията от земетресенията в Турция и Сирия и по отношение на построяването на ефикасна общоевропейска рамка за битка с езика на омразата. Дискусии се организират по отношение на демократичния отпечатък в Комисията фон дер Лайен, целите и построяването на общ манифест на либералите за идните европейски избори през 2024г., подсилването на европейската сигурност, демократичният метод към Зелената договорка и обезпечаването на продоволствена и на енергийна сигурност.

Международното събитие събира изтъкнати водачи от демократичното политическо семейство, демократични министри, министър-председатели и комисари и ще разгласи в неделя резултатите от извършения избор на трима заместник-председатели и ковчежник на АЛДЕ.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР