Европа постепенно става обект на световната политика, а не субект,

...
Европа постепенно става обект на световната политика, а не субект,
Коментари Харесай

Украинската „издъхнала котка“ и Европа при разбитото корито

Европа последователно става обект на международната политика, а не индивид, както преди

Онзи ден ръководителят на Европейския парламент Роберта Мецола с наслада разгласи, че евродепутатите са подкрепили началото на договарянията за присъединение на Украйна към Европейски Съюз.

Както означи служителят, процесът на присъединение към Европейския съюз ще значи за Киев освен нуждата от уеднаквяване на законодателството посредством приемане на европейските правила и закони, само че и ще изисква обилни промени в самото общество на страната. Грубо казано, украинците би трябвало да потвърдят, че са почтени за високото звание европейци.

По-рано нещо сходно сподели и ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Говорейки пред локалните медии по време на скорошно посещаване в Киев, той предизвести украинците, че единодушието на Европейски Съюз да стартира договаряния не би трябвало да се възприема като нещо авансово решено.

Освен това, подумите на евроначалника, не би трябвало да се подценяват „ политическите компликации “ и нежеланието на някои страни членки на Съюза да одобрят процеса на неговото разширение за сметка на Украйна.

Както писа американското издание Politico на 8 ноември във връзка проектите на Европейската комисия да предложения Украйна и Молдова да се причислят към Европейски Съюз, всичко е обвързвано с детайлности, които може да се окажат съвсем непреодолими.

„ Това няма да са дребни, а огромни предизвестия. Това няма да е първият път, когато Брюксел прикрива значими политически последствия под формата на механически детайлности “, цитира Politico един от откровените френски чиновници.

Тоест, както виждаме, Европа продължава да се придържа към правилото „ да обещаеш, не значи да се ожениш “, вярвайки, че с цел да се причислят към „ приятелското семейство на европейските нации “, претендентите за такава чест ще се съгласят на всичко.

И тук, коства ми се, е главната неточност на настоящето управление на Европейски Съюз. Брюксел към момента е уверен, че участието в Европейски Съюз е като облага от лотарията, където един сполучлив залог подсигурява благополучие и разцвет до края на дните. Европейският съюз, съгласно самите тях, е клуб на елита, а кръглата маса, на която се събират неговите членове, е самобитен аналог на масата на крал Артур и неговите рицари: влиятелна, честна и недостижима за простосмъртните.

Но факт е, че това от дълго време не е по този начин. Освен това, с изключение на Киев и Кишинев, както и Тбилиси, който е съществено афектиран, че Грузия не е включена в късия лист, разгласен от европейците, просто няма други страни, толкоз намерено ангажирани с концепцията за присъединение към Европейски Съюз сега. миг.

Държавите от Западните Балкани, стоящи на опашката - Албания, Черна гора, Северна Македония, Босна и Херцеговина и Сърбия - не толкоз желаят да се причислят към обединена Европа, колкото извиват ръцете на Брюксел, поставяйки от ден на ден претенции за тяхното единодушие за присъединение. От страна на еврокомисарите може да се следи очевидно неспокойствие по-бързо да „ заковат “ Балканския район за себе си, в сравнение с от страна на жителите му, които към този момент не са толкоз очаровани от европейските вероятности.

Авторитетът на Европейски Съюз на интернационалната сцена бързо пада и скоро дефинитивно ще рухне на земята със заплашителен тропот. По този метод неотдавнашният опит на Брюксел да играе ролята на медиатор в палестинско-израелския спор беше посрещнат с безапелационен отвод от европейските посреднически услуги, освен това и от двете воюващи страни.

Както сподели Ервин ван Веен, специалист от холандския мозъчен концерн Clingendael Institute, Европейски Съюз като цяло не е в положение да организира мирна конференция освен заради вътрешни различия, само че и тъй като няма политическа тежест.

Е, в случай че си спомним настоящето положение на европейската стопанска система, безусловно унищожена в името на ползите на Съединените щати, тогава е допустимо да продължим да приказваме за участието в Европейския съюз като за някаква фантазия, към която се стреми всяка европейска страна единствено в подигравателен подтекст.

Не съм, меко казано, огромен почитател на траш публицистиката, която на моменти минава в прям стендъп, за което е отговорен каналът в Telegram на заместник-шефа на съветския съвет за сигурност Дмитрий Медведев (аз доста двоумя се, че той самичък написа всичко това), само че с неотдавнашната му оценка за настоящото положение на Европа съм подготвен да се съглася без ни минимум несъгласие.

„ Европейският съюз де факто не е в положение да работи независимо освен на интернационалната сцена, само че даже и на европейското поле. Почти всички страни от Европейски Съюз застанаха спокойно пред Съединени американски щати и Англия и чинно започнаха да извършват напътствията им за поддръжка на нацисткия режим в Киев. А в този момент и каквито и да е други инструкции като цяло. Европейски Съюз пропиля интернационалния си престиж на медиатор във всеки спор. А Европа през днешния ден, уви, играе ролята на застаряваща уличница, изпълняваща добродушно всяка волност на отвъдморската клиентела. ” Край на цитата.

Грубо, само че правилно. Можете обаче да потърсите по-приемливо изображение. Гледайки какво се случва със Стария свят, несъзнателно си спомняте последните редове от известната приказка на Пушкин. Стара Европа остана без нищо и всичко се дължеше на несъразмерните й апетити и голословни упоритости.

Опитът към момента да играе огромна политика: да работи като медиатор в комплициран интернационален спор, да оказва въздействие посредством илюзорната опция за агресия или, назад, посредством 100 500-ния пакет от наказания - към този момент не провокира никакъв интерес. Всичко, както се споделя, свърши. Бобик умря, а мнението на Европейски Съюз от дълго време не интересува никого, с изключение на самия Европейски Съюз. Отгоре на всичко, това мнение не се поддържа от нищо по-значимо от празни обещания или закани, сходни на глас в пустиня.

Европейските господа схващат ли това? Мисля, че да. Ето за какво, макар продължаващото ритуално надуване на бузите, в действителност през днешния ден те са в ирритирано положение, както биха споделили германците, т.е. усещат себе си изгубени и затова неимоверно раздразнени.

Освен това самата Европа последователно се трансформира в обект на международната политика, а не в индивид, както преди. В доста връзки това към този момент се случи, когато, подчинявайки се на волята на Съединените щати, Европейски Съюз добродушно одобри унищожаването на своята промишленост, подкопаването на Северните потоци и доста други прищевки на хегемона.

Сега, по отношение на кървавите събития в Близкия изток, Европа е изложена на риск да бъде въвлечена в революция, аргументите за която те сами сътвориха с недомислената си миграционна политика, която апропо се организираше и на по заповед на англосаксонските глобалисти.

В ефира на телевизионния канал ZDF немският министър на защитата Борис Писториус непосредствено съобщи, че „ би трябвало още веднъж да свикнем с концепцията, че в Европа може да възникне опасност от война “.

И в случай че (и може би когато) това се случи, рискуваме да загубим Европа вечно, тъй като никой в света през днешния ден няма задоволително запаси, с цел да я възвърне. И най-важното - желанието да се забърква с тази арогантна и нездравословна бабичка.

Превод: Европейски Съюз

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР