Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис изрази днес очакване след края

...
Еврокомисарят по здравеопазването Стела Кириакидис изрази днес очакване след края
Коментари Харесай

ЕК очаква след лятото да има нужда от подсилващи ваксини срещу COVID-19 при възрастните хора

Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис изрази през днешния ден очакване след края на лятото хората над 60 години, както и хората с влошено здраве, да се наложи да получат подсилваща доза ваксина против COVID-19.

Пандемията не е завършила, съобщи тя на конференция след днешното съвещание на здравните министри от Европейски Съюз в Люксембург. Кириакидис добави, че имунизацията е значима, колкото преди две години. Тя предложи страните от Европейски Съюз да ваксинират неимунизираните срещу новата болест.

Комисарят добави, че Европейска комисия договаря разсрочване на доставките на към този момент поръчаните ваксини. По нейните думи страните в Европейски Съюз може да изпитат потребност от ваксини след летните месеци.

В началото на юни комисията заяви, че предоговаря доставките на количествата от имунизацията на американската компания " Модерна " и скоро стартира сходни договаряния с останалите производители, с които са подписани контракти. В контракта на Европейска комисия с " Модерна " в началото бе заложена доставката на 150 милиона дози ваксина за тази година.

Комисията подписа съглашения за доставка на ваксини също от " Пфайзер ", " АстраЗенека ", " Янсен " и " Кюрвак " - общо за над два милиарда дози.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР