Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи ще

...
Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширяването Оливер Вархеи ще
Коментари Харесай

Еврокомисарят по разширяването пристига у нас, ще обсъжда С Петков темата за РСМ

Еврокомисарят по въпросите на съседството и разширението Оливер Вархеи ще посети България в идните дни, удостовери представителя на държавното управление Лена Бориславова.

Диалога с Република Северна Македония също ще е тематика на диалозите с премиера Кирил Петков, съобщи БНР.

" Като това, което желая да подчертая, е, че не става въпрос за ускорение на някаква процедура, а за процедура за договаряния, която регистрира действителни резултати. Позицията няма да се трансформира от това, което сме заявявали до този миг, а точно - двете страни работят взаимно, има усъвършенстван разговор, да, това е реалност, действително предпочитание за реализиране на резултати от двете страни, тъй че да се почистват насъбрани напрежения и конфликтни точки ", съобщи Бориславова.

Месец по-рано министър-председателят Кирил Петков беше на среща с Вархеи в Брюксел, където съобщи, че резултатите, а не периодите са основни в разговора с Република Северна Македония.

Върховенството на правото беше различен акцент в срещата на премиера Кирил Петков с еврокомисар Вархеи. Министър-председателят подчертава върху поредната политика на кабинета за нулева приемливост към корупцията и за фундаментална промяна на правосъдната система.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР