Еврокомисарят по политиката на съседство и преговорите за разширяване Йоханес

...
Еврокомисарят по политиката на съседство и преговорите за разширяване Йоханес
Коментари Харесай

Йоханес Хан не губи надежда за преговорите със Северна Македония и Албания

Еврокомисарят по политиката на съседство и договарянията за разширение Йоханес Хан сподели пред Европейския парламент, че благодари на депутатите за поддръжката за работата му по посока присъединението на Северна Македония и Албания, съобщи БГНЕС.
Евродепутатите водиха дълги диспути, откакто Европейския съвет не даде на Скопие и Тирана дати за начало на същинските договаряния за присъединение към Европейския съюз. Очаква се през днешния ден, 24 октомври, ръководителят на Екологичен потенциал Давид Сасоли да се срещне с ръководителят на Народното събрание на Северна Македония Талат Джафери. След това евродепутатите ще гласоподават резолюция на Европейския парламент за започването на договаряния със Северна Македония и Албания.
" Години лишава построяването на доверие, а минути са нужни, с цел да го загубим. Това стана с страните от Западните Балкани ", сподели Хан на евродепутатите.
Хан благодари на страните-членки, че в огромното си болшинство са подкрепили работата му и опитите да стартират същинските договаряния за присъединение на Северна Македония и Албания към Европейски Съюз. " Ние се гордеем, че може да ни се има доверие, че сме предвидим сътрудник, а направихме тъкмо противоположното. Няма да бъде елементарно да спечелим назад това доверие ", съобщи Хан.
Еврокомисарят напомни, че даже договарянията със Северна Македония и Албания да стартират незабавно, процесът е дълъг и тези, които са се оповестили срещу началото в този момент, не би трябвало да внушават на жителите, че двете страни от Западните Балкани са на прага на Европейския съюз.
" Склонен съм да мисля, че нещата отново ще тръгнат към положително. Склонен съм да изслушам причините на тези, които споделят, че договарянията не могат да стартират в този момент. Но аз мисля, че доста от техните причини са сурогат на същинската им позиция, че действително са срещу разширението на Европейски Съюз ", сподели Хан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР