При руска атака в Украйна са убити най-малко двама и

...
При руска атака в Украйна са убити най-малко двама и
Коментари Харесай

Ракетен удар унищожи къщи, има 6 жертви

При съветска офанзива в Украйна са убити минимум двама и ранени шестима души в украинския град Хирник, на малко повече от 12 км от региона с най-голямо напрежение по фронтовата линия, заяви локален чиновник.

Руските войски са употребявали ракетна установка за залпов огън, сподели регионалният губернатор Вадим Филашкин в Teлеграм. Снимките, които той показа дружно с поста, демонстрират частни къщи, унищожени от пожари и развалени от взривните талази.

 Хирник се намира единствено на към 12-15 км от зоната на дейни бойни дейности край украинския град Мариинка в Донецка област, където съветските войски са засилили настъплението си.

Главнокомандващият украинската войска Олександър Сирски неотдавна дефинира обстановката в региона на Мариинка като една от най-тежките.

Превъзхожданите по оръжия и цифров състав украински войски обезверено чакат приток на свежи муниции и оръжия, който беше занимателен с месеци поради политическите разногласия в Конгреса на Съединени американски щати, написа Българска телеграфна агенция.

Въпреки че част от оръжията към този момент идват, президентът Володимир Зеленски прикани за доста ускорение на доставките, като съобщи, че цялата обстановка на бойното поле директно зависи от това.

Снимката е илюстративна
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР