Еврохолд България“ АД информира на своя уеб сайт за организирана

...
Еврохолд България“ АД информира на своя уеб сайт за организирана
Коментари Харесай

Еврохолд се оплака от атака по компанията в Румъния, застрашаваща финансовата й стабилност

„ Еврохолд България “ АД осведоми на своя уеб уебсайт за проведена офанзива против „ Евроинс Румъния “ - най-голямото поделение на дъщерната на холдинга застрахователна група – „ Евроинс Иншурънс Груп “ АД.  

„ В офанзивата против „ Евроинс Румъния “ вземат участие чиновници на висше и приблизително управническо ниво от застрахователния контрол на румънския финансов регулатор - Органът за финансов контрол (ASF), както и лица, провокирали рецесията с румънската застрахователна компания City Insurance. Същите правят дейности, с които заплашват финансовата непоклатимост на компанията, на целия осигурителен бранш и икономическата непоклатимост на страната “, се показва в известието на „ Еврохолд България “.

Оттам допълват, че са уведомили за тези дейности държавни и интернационалните органи и институции, които вземат нужните ограничения.

„ В сигнала до тях са разказани всички умишлени дейности против „ Евроинс Румъния “ и евентуалната цел на акцията, която може да прикрива бързо изземване на активите на застрахователя, предизвиквайки ликвидна рецесия в бранша със обилни последствия. Тази финансова дестабилизация може да се придвижи към България и да повлияе отрицателно на участието ѝ и това на Румъния в Шенгенското пространство, както и на влизането на България в еврозоната, без значение от отличните двустранни връзки сред двете страни “, предизвестяват от сдружението.

„ Акционерите на холдинга смятат, че е налице целенасочена акция, която цели дестабилизирането на румънския осигурителен и финансов пазар, както и на самото сдружение като водач на този пазар. „ Еврохолд “ е сезирала за тези дейности Европейския орган за обезпечаване и професионално пенсионно обезпечаване (ЕIOPA), и други европейски институции “, допълват от компанията.

„ Еврохолд “ приканва всички чиновници и сътрудници на дъщерните си сдружения да продължат да имат доверие на компанията и да не се поддават на сходни офанзиви.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР