Евродепутатката от левицата Клеър Дейли разкритикува докладите по върховенството на

...
Евродепутатката от левицата Клеър Дейли разкритикува докладите по върховенството на
Коментари Харесай

Клеър Дейли разкритикува докладите по върховенството на закона, които ЕК представя от миналата година

Евродепутатката от левицата Клеър Дейли разкритикува отчетите по върховенството на закона, които Европейската комисия показва от предходната година за всяка страна-членка. Пред комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешен ред на Европейския парламент тя ги дефинира като " беззъби и безгръбначни, в които проблемите не се посочват с точните думи и няма никакви претенции за деяние ". За образец тя даде България:
" Миналогодишният отчет бе приветстван от корумпираното държавно управление на Бойко Борисов като индикатор за положителната му работа, макар че хората излязоха на улиците. Казвате, че тази година те са изготвили проект за деяние. Но това, в действителност, се назовава игра, тъй като не значи, че животът на хората е изменен. В тазгодишния отчет се загатва угриженост за ролята на основния прокурор, както и за Висшия правосъден съвет, само че това е по-скоро снизходително ". Думите на Дейли бяха в отговор на казаното от еврокомисаря по правораздаването Дидие Рейндерс, че България е изготвила проект за деяние след отчета от предходната година. Тя напомни, че краткотрайното държавно управление е поискало оставката на Иван Гешев, само че, по думите ѝ, това няма да стане, тъй като:
" Под въпрос е дали това ще се случи, тъй като Висшият правосъден съвет се назначава от основния прокурор, пред който се допуска, че той би трябвало да се регистрира. Това е безусловно завземане на страната от олигархията - нещо, за което не стопираме да подлагаме на критика страни отвън Европейски Съюз, а това става при нас и ние даже не го назоваваме ". 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР