Евродепутатите се събраха на извънредна пленарна сесия, на която обсъдиха

...
Евродепутатите се събраха на извънредна пленарна сесия, на която обсъдиха
Коментари Харесай

Десните в европарламента не одобряват бюджета на ЕС

Евродепутатите се събраха на изключителна пленарна сесия, на която разискаха контрактуваните от Европейския съвет бюджет на Европейски Съюз за идващите 7 години и проекта за възобновяване от пандемията с COVID-19. Голяма част от тях показаха противоречие с плануваното понижаване на средствата в интерес на здравето, образованието и нововъведенията, съобщи БНР.
" Направихме европейско предложение, Европа още не е излязла от тъмнината, само че се насочва към светлината ", сподели ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен пред евродепутатите, представяйки съглашението сред европейските водачи. Тя дефинира като огромен победител на тази среща на върха " новите лични запаси ". Фон дер Лайен добави, че бюджетът и върховенството на закона оттук насетне ще вървят ръка за ръка. Орязванията тя дефинира по този начин:
Някои решения по доста стратегии провокират страдание и бяха мъчителни, а те имат основно значение за европейска добавена стойност. Мисля за " Хоризонт ", главната ни здравна стратегия, " Инвест ИЮ ".
На това ръководителят на ЕНП Манфред Вебер отговори, че евродепутатите от неговата група не са подготвени да преглътнат горчивия хап и не считат, че новият бюджет дава точния отговор на провокациите през идващите 7 години.
Ангел Джамбазки от групата на европейските консерватори и реформисти съобщи, че Вътрешна македонска революционна организация няма да поддържа нито бюджета, нито възстановителния проект:
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, който дефинира бюджета и проекта като " мощно и амбизциозно съглашение за Европа ", се обърна към крайната десница по този начин:
Чух думи, които бих могъл да нарека " жалки " от показаните тук екстремистки партии. И добре реших - вие избирате затварянето в себе си, омразата, разделянето, отхвърлянето. Ние избираме толерантността, откритостта, обединяването. Това е печален ден за вас и благополучен ден за Европа и европейците.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР