Евродепутатът Радан Кънев остро атакува твърденията на премиера Бойко Борисов,

...
Евродепутатът Радан Кънев остро атакува твърденията на премиера Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Радан Кънев: Г-н Борисов, не управлявате майсторски, а неадекватно

Евродепутатът Радан Кънев остро нападна изказванията на премиера Бойко Борисов, който през днешния ден посочи, че държавното управление му майсторски ръководи рецесията. Кънев е уверен, че ограниченията на властта в коронавирусната рецесия са несъответстващи и безпределно закъснели и е било допустимо да се спасят доста повече човешки животи с друга стратегия на деяние. Евродепутатът дефинира дейностите на " Борисов 3 " като цялостен неуспех.

Ето и цялото му изказване, адресирано персонално към премиера Борисов:

Гледах Ви, господин Бойко Борисов, да казвате, че " майсторски управлявате рецесията ".

Проверих и данните за смъртността през 2020 година, които демонстрират, че несъответстващото и закъсняло държание на ръководещите е коствало близо 15 000 (петнадесет хиляди) български живота за последните два месеца на годината, през които България бележи международен връх по смъртност. Показват също, че безпределно закъснелите ограничения работят – и тези животи е можело да бъдат избавени...

Запознах се и с проектите за имунизация, да вземем за пример на Чехия и Германия, в които имунизацията на 80+ годишните стартира след 10 дни. И чух министър Ангелов, който планува у нас да стартира... в края на май.

Публикувах и данните на Европейската профсъюзна конфедерация, съгласно които България е измежду единствените три страни (заедно с Кипър и Хърватия), които не поддържат самонаетите лица - свободни специалности, търговци, занаятчии, притежатели на фамилен бизнес - по инструмента за битка с икономическите последствия от рецесията SURE. (Участвах интензивно в подготовката на този инструмент и знам какъв брой старания положихме, с цел да бъдат включени самонаетите...)

Прочетох деликатно и така наречен " Национален проект за възобновяване ". И виждам, че той не дава отговор на никои от заложените от Европейски Съюз цели и критерии на NextGenerationEU - рестарт на стопанската система след COVID-19, изпреварващо софтуерно и цифрово развиване, акомодация към нисковъглеродната стопанска система на Зелената договорка.

Не, господин Борисов. Нищо майсторско няма в ръководството на рецесията. 2020 година беше неуспех - не просто за Вас, а поради Вас - за цялото ни общество.

В началото на 2021 година, националните задания остават неизпълнени - сполучлива имунизация на възрастните и болните, избавяне на дребния бизнес в рецесията, възобновяване на стопанската система и ускорено развиване на съвременна зелена стопанска система.

Тези задания очевидно не са Ви по силите. Затова има и още една - разработване на национална избавителна стратегия и създаване на управнически екип, който да я приложи, откакто Вие бъдете отхвърлен от власт.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР