Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия

...
Евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия
Коментари Харесай

Джамбазки сезира ЕК за поруганото българско знаме на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Евродепутатът и заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки сезира Европейската комисия за откъснати ленти с българското знаме от поднесените венци на гроба на Гоце Делчев в Скопие и за посягане над културния център в Битоля. Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

В сигнала Джамбазки отбелязва, че на 4 февруари, когато се навършиха 150 години от рождението на Гоце Делчев, българска делегация, предвождана от външния министър Теодора Генчовска, сервира венци на гроба на революционера в двора на църквата " Свети Спас " в Скопие. Малко по-късно, както се вижда на фрагменти, приложени към сигнала, са откъснати и отстранени българските ленти от поднесените венци, показва той.

" Тази ненавист, стимулирана от антибългарската идеология на македонизма, няма място в Европейски съюз ", декларира Джамбазки и пита Европейска комисия счита ли, че случилото се е в духа на европейската интеграция.

В различен сигнал, евродепутатът осведоми и за " следващ акт на ненавист ", този път ориентиран против културния център " Иван Михайлов " в Битоля. Разбит е прозорец в дома на секретаря на сдружението, показва Джамбазки. На 30 януари беше разрушено стъклото на автомобила на Добре Митрев - ръководител на сдружението за Македоно - българско другарство, отбелязва още той. " По всичко проличава, че наподобяващите на вандалски актове случаи са предизвестия за активността на доближаване на хората от двете страни на границата ", разяснява Джамбазки в писмото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР