Енергийните обекти на Украйна отново се превърнаха в мишени на

...
Енергийните обекти на Украйна отново се превърнаха в мишени на
Коментари Харесай

Русия отново атакува украински енергийни обекти

Енергийните обекти на Украйна още веднъж се трансфораха в цели на съветските офанзиви. През миналата нощ са нанесени удари в три украински области. Властите в Киев оповестиха, че има вреди по енергийната инфраструктура и е ранен един служащ.

Украйна още веднъж осъмна с писък на сирени. С бомбардировачи ТУ-95 и с ракети Кинжал Русия удари в три направления. Атакува в региона на Днипро, на Лвов и в Ивано-Франковска област. Ударени са минимум четири ТЕЦ-а. От средата на март енергийните обекти на Украйна са съществена цел на съветските офанзиви. Украинските управляващи оповестиха, че от началото на войната са изгубили 80 % от силата, създавана в топлоелектрическите централи.

Противовъздушната защита на Украйна е в трагично положение, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба. Той прикани да се прекратят полемиките и да се вземат решения, тъй като бавенето лишава човешки животи.

С обещаната от Вашингтон нова военна помощ в размер от 6 милиарда $ Украйна ще получи муниции и ракети за противовъздушната защита Пейтритът. Системи за изстрелване на ракетите, обаче, няма да бъдат изпратени на Киев. Американският министър на защитата Лойд Остин прикани " системите Петриът " да не се приоритизират, тъй като Киев се нуждае и от друго оръжие.

" Украйна е във война и към момента демонстрира невероятни умения, храброст и устойчивост. Коалицията продължава да е мощна ", сподели Лойд Остин, министър на защитата на Съединени американски щати.

Русия, обаче, продължава да усилва локалното произвеждане на оръжие. Продължават и оръжейните доставки на Северна Корея и Иран за Москва, предизвестиха от Пентагона.

" Подкрепата за Украйна не е единствено поддръжка за Украйна. С напъните си да помогнем на Киев ние даваме образци. Ако Русия победи, последствията ще се усетят и отвън границите на Украйна и има опасности от ескалация ", изясни ген. Чарлз Браун, ръководител на Съвета на началник-щабовете на Съединени американски щати.

Според Института за проучване на войната американската военна помощ за Украйна надали скоро ще промени хода на военните дейности. Украйна първо ще би трябвало да стабилизира сегашните си позиции на фронта и да спре съветското нахлуване. От Института предизвестяват за заплахата от нова съветска атака, която може да стартира още през юни.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР