Евродепутатът Асим Адемов организира конкурс за мултимедийна презентация по повод

...
Евродепутатът Асим Адемов организира конкурс за мултимедийна презентация по повод
Коментари Харесай

„Будителите на моя роден край, които трябва да помним“

Евродепутатът Асим Адемов провежда конкурс за мултимедийна презентация във връзка Деня на националните будители

Евродепутатът Асим Адемов, взаимно с РУО – Благоевград, провеждат конкурс за мултимедийна презентация във връзка 1 ноември – Ден на националните будители. Темата на състезанието е: „ Будителите на моя роден край, които би трябвало да помним “. В него могат да вземат присъединяване възпитаници от 8 до 12 клас от област Благоевград.

Презентациите би трябвало да включват информация за живота и делото на национални будители от родния завършек на участниците – запознаване с тяхното дело за запазване на българския дух и еднаквост, мястото им в европейското културно завещание, монументи и знаци в района, които са израз на респект и благодарност към тяхното дело. Срокът за изпращане на презентациите е до 01.12.2019 година /включително/.

Жури от специалисти ще прави оценка творбите в интервала от 02.12.2019 до 15.12.2019 година
Награждаването ще се извърши на тържествена гала през месец януари 2020 година, като ще бъдат връчени три награди – огромната премия е посещаване в Европейския парламент в Брюксел и две поощрителни награди.

Целта на състезанието е да насочи вниманието на учениците към историческата памет на персони от родния ни край, които са отдали своя живот за съхраняването на българския дух и еднаквост, както и да се изложат значими обстоятелства и събития, които са значими за запазване на българския национализъм и приобщаване към европейските полезности. Младите хора да осъзнаят ролята на културното завещание за образуване на българщината.

Конкурсът е взаимен план на Информационните офиси в България на евродепутата от ЕНП Асим Адемов –Благоевград, Бургас, Кърджали, Разград, Смолян и Сливен.

Подробности за състезанието, регламента за провеждането му, формуляр за присъединяване и спомагателна информация можете да получите на:
e-mail: [email protected] или на телефон 0895 086 751
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР