Евреите живеят в района на Рейн от времето на Римската

...
Евреите живеят в района на Рейн от времето на Римската
Коментари Харесай

Векове на юдаизъм и антисемитизъм в Германия

Евреите живеят в региона на Рейн от времето на Римската империя. Германската еврейска история би трябвало да бъде помнена и споделяна от всички германци, а освен от еврейската общественост, написа Кристоф Щрак в разбор за.
През 2021 година Германия отбелязва минимум 1700 години еврейски живот по река Рейн и северно от Алпите. В законов декрет от 11 декември 321 година и адресиран до Кьолнския съвет император Константин афишира за законно „ да се назначават евреи в управителния орган на града “ в цялата Римска империя.
Друга значима европейска годишнина от 321 година, тази през март, илюстрира какъв брой доста ерата на Константин към момента оформя нашия свят. Именно тогава императорът открива " dies Solis " (денят на слънцето, който в последна сметка става неделя) като седмичен римски ден за отмора, ден след еврейския шабат - традиция, която доста общества съблюдават и до през днешния ден.
Константин, за който се твърди, че е кръстен на смъртното си легло през 337 година, употребява религиозната политика в своето ръководство и като метод за поощряване на идентичността.
 Румен Радев: България е съумяла да запази живота на своята еврейска общественост Румен Радев: България е съумяла да запази живота на своята еврейска общественост
" На 27 януари международната демократична общественост отбелязва Международния възпоменателен ден на жертвите от Холокоста. Тази голяма трагеди...

Указът на Константин от 321 демонстрира ясно, че евреите са в Германия от самото начало; те не идват от някъде другаде. В продължение на 1700 години се следят някои възходи, доста спадове и ужасяващи зверства. Съжителството рядко е било елементарно и постоянно е било мъчно.
Маргинализация, гонене, ритуални убийства, кръстоносните походи, антисемитизъм, расово стимулирана ненавист - всеки немски град с богато еврейско завещание има тъмна история, ужасна сянка над него, която е съществувала доста преди нацистите да се повдигнат на власт. Но има и богата културна и интелектуална история - многочислените еврейски немски нобелови лауреати са доказателство за това. Всичко това би трябвало да се помни и споделя от всички германци, а освен от еврейската общественост, счита Щрак.
Това прави още по-важно да погледнем обратно и напред дружно по време на годишнината. Днес еврейският живот в Германия е по-разнообразен, в сравнение с когато и да е отпреди Холокоста. Младите мъже и дами още веднъж учат демократични, консервативни и ортодоксални равински науки в Германия.
Еврейският живот в Германия включва по-стари одобрени общности, хора, които водят удивително всемирски метод на живот и тези, които показват млада, уверена в себе си еднаквост. Откакто вълната от еврейска имиграция от някогашния Съветски съюз стартира през 90-те години на предишния век, доста общности бяха ангажирани в значима, и постоянно подценявана, интеграционна работа. Тазгодишните празнувания на юбилея имат за цел да подчертаят виталното разнообразие на юдаизма.
 Младите хора в Съединени американски щати всеобщо нямат визия, че 6 млн. евреи са убити при Холокоста Младите хора в Съединени американски щати всеобщо нямат визия, че 6 млн. евреи са убити при Холокоста
Изумителни равнища на незнание измежду младите американци във връзка с най-голямото закононарушение против човечеството през 20. век. Почти...

Указът на император Константин от 321 година има за цел да интегрира политически евреите в техните общности. Това важи и през днешния ден, само че все пак евреите остават необичайност в немската политика. Разбира се, на места има еврейски държавен министър, кмет и държавен парламентарист, само че с общественост от 200 000, евреите остават малцинство.
Императорът предизвестява управата на Кьолн да не маргинализира евреите. По това време политиката се отнася единствено до евреите; в този момент тя включва всички политически малцинства в Германия и по-широкия свят.
Повече от 1700 години еврейски живот е причина всички германци да честват, да си спомнят и да гледат напред - дружно. " Трябва да сме признателни за постигнатото. Миналото го няма, само че не би трябвало да се не помни - с цел да можем всички да споделяме едно общо бъдеще ", заключава Кристоф Щрак.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР