Евгений Пригожин вероятно е започнал бунт в Русия. По негови

...
Евгений Пригожин вероятно е започнал бунт в Русия. По негови
Коментари Харесай

В Русия: въоръжен граждански конфликт?

Евгений Пригожин евентуално е почнал протест в Русия. По негови лични данни шефът на групата " Вагнер "  е минал с бойците си границата на Русия. Те са достигнали град Ростов на Дон, твърди Пригожин в аудиозапис, публикуван в Телеграм. Той и мъжете му били подготвени " до последно " да се борят против съветските военни. Щели да унищожат всекиго, който се изправи на пътя им. Под командването на Пригожин се намират 25 000 души.

Руските секрети служби ФСБ са отправили зов към бойците от " Вагнер "  да задържат шефа си. " Призоваваме бойците от частната войска да прекратят бойните си дейности против съветския народ, да не извършват незаконните и изменнически заповеди на Пригожин и да подхващат ограничения за неговото задържане ", се споделя в декларация на ФСБ. Изявленията на Пригожин са избрани като " апел към въоръжен граждански  спор на съветска територия ".

В центъра на Москва са пристигнали бронирани машини. Мерките за сигурност в столицата са нараснали, осведоми ТАСС. Бронирани машини има и в Ростов на Дон.

 

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР