Етиопия, най-новото попълнение в алианса БРИКС, наскоро сключи споразумения с

...
Етиопия, най-новото попълнение в алианса БРИКС, наскоро сключи споразумения с
Коментари Харесай

БРИКС навлиза в Биткойн майнинга с ново партньорство на Китай

Етиопия, най-новото попълнение в алианса БРИКС, неотдавна подписа съглашения с Китай за рандеман на Биткойн.

В устрема си да притегли задгранични вложения етиопската държавна електрическа компания вкара стопански ефикасни разновидности на хидроенергия. Този ход притегли интереса на Китай, което докара до подписването на съглашения за рандеман на Биткойн сред двете страни.

Решението на Етиопия да даде приоритет на икономическите ползи пред опасенията за околната среда бележи забележителна смяна в границите на алианса БРИКС, като Етиопия се обрисува като обещаващ център за действия по рандеман на Биткойн.

Според отчет на Bloomberg 19 Биткойн миньора от Китай към този момент са си обезпечили електрозахранване за активността си в Етиопия, като единствено две от тях не са с китайски генезис.

Въпреки това строгите разпореждания, наложени от етиопското държавно управление, изискват всички предприятия за рандеман на BTC да получат публично утвърждение преди започване на активността.

Немо Семрет, основен изпълнителен шеф на QRB Labs, признава провокациите, подбудени от регулаторната рамка на Етиопия, като акцентира, че са нужни огромни старания за приемане на държавни позволения за нови браншове като добива на Биткойн.

Макар че понастоящем Китай е водещ в основаването на партньорства с Етиопия в този бранш, има капацитет и други страни от БРИКС да последват образеца, което евентуално ще разшири въздействието на алианса в световната промишленост за рандеман на Биткойн.

Това развиване би могло да съставлява конкуренция и за Тексас, прочут като главен център за рандеман на Биткойн, на който се пада половината от международната майнинг активност и забележителна част от енергийното ползване на щата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР