Естествените полускъпоценни камъни се използват от хората за баланс и

...
Естествените полускъпоценни камъни се използват от хората за баланс и
Коментари Харесай

3 зодиакални камъка, полезни за всички зодии

Естествените полускъпоценни камъни се употребяват от хората за баланс и хармонизиране на външни и вътрешни сили.

Още в древността хората са изучавали и употребявали зодиакални камъни, които са свързани с всеки месец от годината. Те са потребни със своите лечебни свойства и оказват помощ на всяка обособена зодия според от силата и качествата си. Хората свързват датата и месеца на раждане със съответния зодиакален камък, за който се има вяра, че ги защищава и усъвършенства физическото и духовно положение. Например, розовият кварц е прочут като „ камъкът на любовта “ и е подобаващ за Везни и Телец.

Има естествени камъни, които могат да се носят от всички 12 зодии под формата на украшения и бижута и е потвърдено, че окзват общо благотворно въздействие на хората от всички зодии.

Така, на всяка зодия от хороскопа подхожда полускъпоценен камък, който е лечителен и позитивен за тях.

Тук ще ви срещнем с три зодиакални камъка, които са универсални и са потребни за всички знаци в зодиака.

Ето кои са 3 зодиакални камъка, потребни за всички зодии

Аметист

Камъкът Аметист е виолетов на цвят. Камък на мъдростта. Привлекателен и хубав в своите нюанси (от лавандуво до люляково), той е бил употребен преди хиляди години за декорация от крале, царе и владетели. Изразява власт и благородно родословие. Той е прочут като камък на зодия Водолей, само че защото е кварцов камък, може да се употребява и от другите знаци на хороскопа. С кристалите може да се получи цяло излекуване, утешение и повишение на вибрациите. Аметистът усъвършенства връзките, духовното израстване, успокоява мозъка. Има мощно очистващи качества и може да се употребява за медитация. Той може да лекува голям брой болести. Това е един от най-хубавите полускъпоценни камъни, които може да притежаваш. Той подтиква чакрата на третото око, която е значима за индивида.

 зодиакални камъка

Розов кварц

Розовият кварц има бледен, гальовен, тънък розов цвят. Свързан е със сърдечната чакра и по тази причина го назовават „ камъкът на сърцето “. Затова той има връзка и с любовта и сантименталните усеща. Цветовете му успокояват и утешават болката, има мощна лековита мощ, излъчва мека осцилация на нежно розово.

Още в античната митология силата на розовия кварц е свързвана с Ерос, Афродита, които са употребявали неговите качества. В античните култури, камъкът бил употребен за извикване на възприятие на обич, схващане и приемане. Познат е като камъка на силата на подмлядяването. Розовият кварц има изцелителни сили във връзка с сърцето, смъква напрежението, отстранява всички негативни страсти, прави ви по- състрадателни и любящи.

може да откриете в магазините под формата на дребни полирани камъчета, които може да носите в себе си или да поставите в къщи.

 зодиакални камъка

Планински кристал

Планинският кристал е повсеместен камък за всички зодии. Прозрачен на цвят, наподобява на капка планинска вода. Познат е като чист кварц. Стимулира коронната чакра в човешкото тяло. Добавя положителна сила в живота на хората. Кристалите и кварцовите кристали трептят на една и съща периодичност с Вселената и по тази причина работят на по-фините енергийни полета.

Кварцовият кристал се употребявал още при шаманите за гадания, предсказания и лекуване.

Изследвания потвърждават, че развиването на кристала в приридата е подобен с развиването на Земята. Планинските кристали трептят на честотата на всички цветове и по този начин демонстрират по какъв начин се демонстрира бялата светлина на други честоти и равнища. Това събитие демонстрира връзката на кристала с основните енергийни центрове при индивида (чакри), които е добре да трептят на едни талази, когато са в баланс.

Интересно при планинския кристал е, че може да се порграмира с определни сили. Ако желаете да го наситите с естествена сила, може да го занесете в гората или планината и той ще носи силата на това място.

 зодиакални камъка

Планинският кристал е известен със своите очистващи сили, той може да измие негативните сили към него. Структурата на чистия кварц може да хармонизира връзката ви с природата.

Всички кристали са свързани с силата на природата и могат да се употребяват както като бижута, по този начин и за правене на медитация или упражняване на йога.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР