Есента е един от най-прекрасните сезони на годината. Не само

...
Есента е един от най-прекрасните сезони на годината. Не само
Коментари Харесай

Сезонно хранене през есента

Есента е един от най-прекрасните сезони на годината. Не единствено поради топлите багри на листата и спиращите дъха цветови шедьоври на пейзажа, само че и тъй като през този сезон е налице една чудесна опция да се ядат пресни и здравословни зеленчуци, които най-добре могат да ни приготвят за зимата.

В последна сметка, зимата и пролетта са надалеч по-малко богати на скъпи хранителни субстанции. Затова е доста значимо да не се губи време и да се възползвате от даровете на есента. Зеленчуците, до неотдавна отглеждани в градината, през днешния ден са на масата ви с оптимален комплекс от най-необходимите витамини и минерали.

За тези, които в действителност ценят своето здраве и здравословен метод на живот, в този момент е идеалното време да пробват потребна есенна диета. През есента изключително потребни са зелеви диети, тиквени диети и диети с картофи. А можете просто да се спрете на класическа зеленчукова диета, където в допълнение към зеленчуците могат да се употребяват и растително масло, оцет и сол.

Ако заложите на дълготрайна зеленчукова диета или изцяло се храните вярно и с доста зеленчуци, изключително с чушки, домати, патладжани, тиква и други, освен ще подобрите цвета на кожата си, само че също по този начин е обезпечено и отличното здравословно положение на вашия организъм.

Растителните храни улесняват отделителните системи. Това освен спомага за понижаване на холестерола и загуба на тегло, само че също по този начин усъвършенства външния тип. Освен това укрепва имунната система, което е доста значимо за идния зимен сезон на грип и настинки.

Най-добре ще бъде два дни в седмицата да наблегнете на растителни храни. През тези дни намалете потреблението на мляко и млечни артикули, яйца, риба и месо. Вашето тяло ще отговори с признателност към тези промени във вашия хранителен режим.

 Есенна диета със зеле

Да не забравяме и растителните масла. Опитайте се да не се лимитира единствено с нормалните слънчогледово олио или зехтин. Въведете в менюто използването на олио от орех, олио от гроздови семена, от кедрови ядки, горчица и други.

Есента е най-известна като сезон на ябълките и гроздето. Тези два плода са потребни да се употребяват тъкмо в този момент, когато са едвам неотдавна откъснати, тъй като съдържат най-вече витамини. На трапезата ви би трябвало да има ястия от всички сезонни зеленчуци.

Сега е времето и на похапването на моркови, тиква, зеле, броколи, карфиол и целина. Картофите също са най-полезни и вкусни за консумация през есента. Само е добре да ги консумирате запечени с кожата и без месо, както и да са съпроводени със салата.

Вижте какво вкусно може да приготвите по това цветно време на годината. Изберете си някоя вкусна манджа от нашите:

- есенни яхнии;

- есенни салати;

- есенни сладкиши.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР