Есенното равноденствие е есенен празник, свързан с определени традиции. И

...
Есенното равноденствие е есенен празник, свързан с определени традиции. И
Коментари Харесай

Какво може и какво не бива да правите в дните около есенното равноденствие

Есенното равноденствие е есенен празник, обвързван с избрани обичаи. И е значимо да знаете какво можете и какво не можете да вършиме в този септемврийски ден.

В далечното минало в деня на есенното равноденствие е имало бит да се правят церемонии и ритуали, в които се прославяли боговете и духовете на природата. По това време било належащо да се благодари на боговете и земята за изобилната годишна продукция, за просперитета в къщата, за застъпничество и поддръжка. Вярвало се, че по време на есенния празник всички събрани или записани стремежи безусловно ще се осъществен.

Есенното равноденствие е време, когато всичко в близост е наситено с магия и мистичност. Трите дни преди празника и трите дни след него също се смятат за специфични. Следователно всички рекомендации за това какво може и какво не може да се направи на есенното равноденствие са настоящи освен за самия ден. Трябва да сте доста деликатни през тези дни, тъй като Вселената може да даде потребни знаци и чудеса могат да се случат на всяка крачка.

Какво можете да извършите

В тези седем дни, които включват и есенното равноденствие са подобаващи за разходка измежду природата. Ако времето разрешава, добре е ходите малко боси по тревата, земята и листата. Така можете да се наситите с витална сила, която ще ви помогне да преодолеете идния „ мрачен сезон “ без загуби. В същото време се предлага да се събират лечебни и вълшебен билки, горски плодове и гъби.

Отбелязвайки есенното равноденствие е добре да се пекат домашно приготвени сладкиши и рула. Пълнежът би трябвало да е от зеленчуци (например зеле или картофи), фасул, гъби, есенни плодове. Можете да добавите ядки, сушени плодове.

По това време се предлага и общо разчистване на къщата, изхвърляне на всички отпадъци. Ненужните движимости и облекла, само че които са в положително положение, по-добре да се раздават на тези, които имат потребност от тях.

Простете злото, пуснете хората, които не носят към този момент нищо в живота или ви дърпат обратно, освободете се от неприятните мисли; медитирайте, прекарвайте време сами, с цел да опознаете себе си по-дълбоко; отидете на разходка; запалете свещи, изгорете билки и тамян за ликвидиране на пространството у дома; посветете се на креативен занимания, посетете родственици, срещнете се с другари, вземете вана с добавка на лайка, лавандула.

Раздавайте дарове, правете ритуали, които притеглят шанс и триумф, създавайте ръчно направени талисмани. Искрено благодарете на Вселената и хората в близост за опита, знанията, уменията - за всичко.

Какво не би трябвало да се прави

Не бива да бъдете ядосани на есенния празник, добре е да внесете повече интензивност в живота си.

Не бива да се приказва нецензурно, да се карате с някого, да се бъркате в работата му, да се замесвате в сбивания и да се влиза в спорове. Последствията могат да бъдат потискащи и ще останат за дълго време. Също по този начин е не е добре да пренебрегвате настояванията на други хора, да бъдете груби или да изпадате в отчаяние.

Не се предлага започване на нови работни действия. Най-добре е да продължите напред и да отложите плановете си за няколко дни. Денят на равноденствието е време на баланс и точка на довеждане докрай, не е подобаващ за промяна на работното място, мястото на живеене, за осъществяване на някакви фрапантни промени в живота.

Магическото време на равноденствието е идеално за гадаене на карти таро и руни, сформиране на проекти за бъдещето. Полезно е да се правят вълшебен ритуали, предопределени да се освободите от заболявания, проблеми в живота, да оказват помощ за решаването на всички проблематични въпроси. За самото есенно равноденствие би трябвало да извършите лист с това, от което желаете да се отървете. След това изгорете листа и издухайте пепелта през прозореца или пуснете под течаща вода.

Сигналите и знаците от Вселената не трябва да бъдат пренебрегнати. Важно е освен деликатно да се оглеждате, само че и да се вслушвате в шепота на интуицията. През това вълшебно есенно време той е изключително мощен. Затова не трябва да пренебрегвате шестото възприятие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР