ЕС възнамерява официално да започне военна тренировъчна мисия за Украйна

...
ЕС възнамерява официално да започне военна тренировъчна мисия за Украйна
Коментари Харесай

ЕС може да започне военна тренировъчна мисия за Украйна на 17 октомври

ЕС има намерение публично да стартира военна подготвителна задача за Украйна на съвещание на Съвета по външни работи на Европейски Съюз на 17 октомври, макар заканите и изнудването от режима в Кремъл.

Според Ukrinform това е написал висшият представител на Европейски Съюз Жозеп Борел в личния си блог на уеб страницата на Европейската работа за външна активност.

„ На идващия Съвет по външни работи на 17 октомври се надявам, че можем публично да стартираме нашата задача за образование на украинските въоръжени сили “, написа Борел.

Коментирайки последните събития към опита на Русия да анексира окупираните територии на Украйна, както и заканите на Путин да употребява нуклеарни оръжия за тяхната „ отбрана “, висшият представител на Европейски Съюз акцентира продължаващата мощна поддръжка на Европейски Съюз за Украйна в битката ѝ против съветска инвазия.

„ Като Европейски Съюз, ние ясно дадохме да се разбере, че в никакъв случай няма да приемем анексията и че няма да се уплашим от заканите и ескалациите на Русия. Напротив, ние ще засилим тактиката си за поддръжка на Украйна – военна, финансова и политическа; напън върху Русия с повече наказания и поддръжка на нашия интернационален сътрудник да се оправи с последствията от войната […] В същото време ние оставаме подготвени да търсим дипломатическо решение. ", добави Борел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР