ЕС ще продължи да налага санкции на Русия, за да

...
ЕС ще продължи да налага санкции на Русия, за да
Коментари Харесай

Унгария пак спъва нови санкции срещу Русия

ЕС ще продължи да постанова наказания на Русия, с цел да направи цената на нахлуването в Украйна непоносима за Кремъл.

Засега обаче не е реализирано единодушие за завършване на шестия пакет от наказания, заяви висшият представтел на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел след съвещанието на Съвет „ Външни работи “ в Брюксел в понеделник. Дискусиите още веднъж ще бъдат трансферирани на непрекъснатите представители на страните членки.

Причината за неуспеха е същата – липса на единогласие за възбраната на вноса на съветски нефт.

В реалност постигането на единодушие за глобите въобще не е било цел на съвета, изясни Борел. По време на полемиките са били изяснени някои въпроси за усложненията, пред които ще бъде изправена Унгария. Будапеща не отстъпва в настояването си да получи пролонгация за цялостния отвод от съветски нефт.

Според висшия представител въпросните усложнения могат да бъда измерени във времето за пригаждане към възбраната или в цената на това пригаждане. То има две измерения и те били обяснени от външния министър Петер Сиярто.

Едното е смяна на структурата на рафинерията и продължаването на идващия от Средиземно море през Хърватия водопровод. Второто измерение е непрекъснатата структурна стойност, обвързвана с цената на петрола от Русия и на този от други страни, който е по-скъп.

Жозеп Борел обаче сподели, че е чул за други, суми, разнообразни от упоменатите от Сиярто във фейсбук сред 15 и 18 милиарда евро, които сякаш са нужни на Унгария за отвод от съветския нефт и модерниззирането на енергийната й инфракструктура. И посочи, че Будапеща е обяснила позицията си не от политическа, а от икономическа позиция.

Той не можа да отговори по кое време може да се чака да бъде утвърден шестият пакет.

Има обаче и борба сред разказите, посочи Борел. Русия трансферира виновността за растящия резултат по целия свят освен върху жертвите си като Украйна, само че и върху Европейски Съюз и Запада. Според нея рецесията е последица от глобите. А в реалност ценовият скок се дължи на войната.

„ Когато Русия бомбардира украинските полета, унищожава, изгаря и плячкосва хранителни хранилища, когато съветски кораби блокират черноморските търговски направления и украинските пристанища, когато Русия пречи на износа на украинска пшеница, това в действителност има негативен резултат върху всекидневния живот на хората в Африка и Евразия. И желая да отговоря на всички водачи по света – от Латинска Америка, от Африка, че няма наказания, които да ги обиден, защото в никакъв случай не сме забранявали износа към трети страни. А ги визира войната, която Русия води в Украйна “, безапелационен бе посланик номер 1 на Европа.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР