Продължаваме промяната - Демократична България призова енергийния министър Владимир Малинов

...
Продължаваме промяната - Демократична България призова енергийния министър Владимир Малинов
Коментари Харесай

Продължаваме промяната призова енергийния министър да не плаши с поскъпване на тока

" Продължаваме промяната - Демократична България " прикани енергийния министър Владимир Малинов да не изземва функционалностите на регулатора КЕВР като предвижда по-скъп ток за потребителите от 1 юли. Малинов разгласи това сутринта пред Българска национална телевизия поради недостига във фонд " Сигурност на енергийната система ".

" Неясни остават същинските причини за такова хипотетично нарастване. Малинов не даде пояснение, а не беше и запитан, по какъв начин по този начин ще се усили цената на електрическата енергия за хората, при доста по-ниска цена на електрическата енергия през днешния ден, в съпоставяне със същия интервал на предходната година ", написа в известието на групировката.

Напомня се, че кабинетът " Денков " одобри решение за разпределяне на средства за фонда, а служебният кабинет го анулира.

" Няма по какъв начин насъбраният недостиг във Фонд " Сигурност на електроенергийната система " да не се отрази върху цената на електрическата енергия за бита, тъй като в идващия регулаторен интервал, в случай че регулаторът съблюдава прецизно нормативната си база, този насъбран недостиг би трябвало да бъде обезщетен. Има сериозен капацитет от повишаване на цената на електрическата енергия от 1 юли 2024 година Това съобщи Владимир Малинов, длъжностен министър на енергетиката пред Българска национална телевизия.

Обяви, че все още дефицитът във фонда, е над 450 млн. лева, като се чака до края на регулаторния интервал - края на юни, да доближи 550 млн. лева През юни ще бъдат препоръчани ограничения за компенсирането му, тъй че резултатът върху семействата да е най-малък, увери Малинов.

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР