ЕС се готви да актуализира сертификата COVID, който улеснява пътуването

...
ЕС се готви да актуализира сертификата COVID, който улеснява пътуването
Коментари Харесай

ЕС се готви да актуализира зеления сертификат

ЕС се готви да актуализира документа Коронавирус, който улеснява пътуването в границите на блока, защото приемането му е застрашено от ограничавания в някои страни членки, наранени от внезапно повишените инфекции.

В понеделник еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакидис съобщи пред Европейския парламент, че тази седмица се приготвя преразглеждане, с цел да се отбрани " сполучливата история " на цифровия здравен документ на Европейски Съюз за ковид.

Сертификатът, подсилен от законодателство, утвърдено от Европейския парламент, влезе в действие през юли и разрешава на притежателите му, пътуващи в границите на Европейския съюз, да потвърдят, че са изцяло имунизирани, имат неотдавнашен негативен тест за COVID-19 или са излекувани от ковид.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Считано през днешния ден Германия, Австрия, Нидерландия, Ирландия, Чехия...

Използването му оказа помощ на европейски летни дестинации като Гърция да се възстановят, а от този момент няколко други страни отвън Европейски Съюз, като Англия, също се включиха в системата.

Но увеличението на броя на случаите в няколко страни от Европейски Съюз, защото зимата принуждава хората да се затварят в пространства, накара някои държавни управления още веднъж да стартират да стягат рестриктивните мерки.

В Австрия е въведена, в Нидерландия -, а Германия е подготвена да разгласи нови ограничения.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
От юни 2021 година в Европейския съюз ще бъдат издавани така наречен имунизационни паспорти или " цифрови зе...

Няколко страни, измежду които Гърция, Франция и Германия, минават към условие за трета подсилваща ваксина, с цел да се смята, че някой е изцяло имунизиран, като се имат поради от ден на ден доказателства, че успеваемостта на сегашните ваксини понижава след четири или пет месеца.

Но на равнище Европейски Съюз това би оставило няколко, най-вече източни, държави-членки изолирани, поради относително ниските равнища на имунизиране даже с една или две дози. Някои от тях акцентират, че измененията в документа на Европейски Съюз би трябвало да бъдат признати навсякъде. " Не може да има разлика сред Люксембург, Гърция, Германия и Франция ", съобщи външният министър на Люксембург Жан Аселборн.

Очаква се въпросът да бъде един от главните, които ще бъдат прегледани на срещата на върха на Европейски Съюз, планувана за 16-17 декември.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР