ЕС публикува списъка от шестия пакет от санкции срещу Русия.

...
ЕС публикува списъка от шестия пакет от санкции срещу Русия.
Коментари Харесай

ЕС прие шестия пакет от санкции срещу Русия

Европейски Съюз разгласява листата от шестия пакет от наказания против Русия. Той включва понижаване на вноса на съветски нефт в Европейски Съюз, изключване на още банки от системата SWIFT, санкциониране на участници в дезинформация, разпространяващи агитация, както и тези, виновни за военни закононарушения.

Петрол

Европейски Съюз реши да забрани закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен нефт и някои петролни артикули от Русия в Европейски Съюз. Постепенното прекъсване на съветския нефт ще отнеме от 6 месеца за суровия нефт до 8 месеца за други рафинирани петролни артикули.

Временно изключение се планува за вноса на недопечен нефт по водопровод в тези държави-членки на Европейски Съюз, които заради географското си състояние страдат от характерна взаимозависимост от съветските доставки и нямат действителни различни благоприятни условия.

Освен това България и Хърватия също ще се възползват от краткотрайни дерогации във връзка с вноса надлежно на съветски морски недопечен нефт и вакуумен газьол.

Де-SWIFT на още съветски и беларуски банки

Европейски Съюз уголемява съществуващата възбрана за даване на профилирани услуги за финансови известия (SWIFT) до три спомагателни съветски кредитни институции – най-голямата съветска банка Сбербанк, Московска кредитна банка и Руска селскостопанска банка – и Беларуската банка за развиване и реорганизация.

Излъчване

Европейски Съюз прекратява активността по лъчение в Европейски Съюз на още три съветски държавни издания: Россия RTR/RTR Планета, Россия 24 / Русия 24 и TV Center International. Тези структури са били употребявани от съветското държавно управление като принадлежности за манипулиране на информация и поощряване на дезинформация по отношение на нахлуването в Украйна, в това число агитация, за дестабилизиране на прилежащите на Русия страни и Европейски Съюз и неговите държави-членки. В сходство с Хартата на главните права, тези ограничения няма да попречат на тези медии и техния личен състав да правят действия в Европейски Съюз, разнообразни от лъчение, например проучвания и изявленията.

Ограничения за експорт

Европейски Съюз уголемява листата на лицата и компаниите, наранени от рестриктивните мерки за експорт на артикули и технологии с двойна приложимост. Такива допълнения към листата включват както съветски, по този начин и белоруски субекти. Освен това Европейски Съюз ще разшири листата със артикули и технологии, които могат да допринесат за софтуерното възстановяване на бранша на защитата и сигурността на Русия. Това ще включва 80 химикала, които могат да се употребяват за произвеждане на химически оръжия.

Консултантски услуги

Европейски Съюз ще забрани даването на счетоводни услуги, връзки с обществеността и консултантски услуги.

Физически и юридически лица

Освен това Съветът реши да глоби спомагателни физически и юридически лица, виновни за зверствата, осъществени от съветските войски в Буча и Мариупол, персони, подкрепящи войната, водещи предприемачи и членове на фамилии на изброени олигарси и чиновници на Кремъл, както и компании в защитата и финансова организация.

Европейски Съюз уверено осъжда нападателната война на Русия против Украйна. Той настоятелно приканва Русия неотложно да спре безразборните си офанзиви против цивилни и цивилна инфраструктура и неотложно и абсолютно да изтегли всичките си войски и военна техника от цялата територия на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници. Зверствата, осъществявани от съветските сили, и нанесените премеждия и опустошения са неописуеми. Европейски Съюз приканва Русия да разреши неотложен филантропичен достъп и безвредното прекосяване на всички заинтригувани цивилни. Той също по този начин приканва Русия неотложно да разреши безвредното връщане на украинци, принудително изведени в Русия.

Европейският съюз е хладнокръвен в уговорката си да помогне на Украйна да упражни присъщото си право на самоотбрана против съветската експанзия и да построи спокойно, демократично и проспериращо бъдеще.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР