EС: Не искаме Русия да бъде разрушена. Ръководителят на европейската

...
EС: Не искаме Русия да бъде разрушена. Ръководителят на европейската
Коментари Харесай

EС: Не искаме Русия да бъде разрушена

EС: Не желаеме Русия да бъде разрушена. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел увери в оповестено през днешния ден изявление за испанския в. “Периодико ”, че Европейски Съюз не желае Русия да бъде “разрушена ”, съобщи Българска телеграфна агенция.

“Ние не поддържаме Украйна за да реализираме политически промени

в Русия и, почтено казано, не желаеме Русия да бъде разрушена ”, съобщи дипломатът.

По думите му не всички европейски страни имат еднообразно отношение към спора.

“Има една страна, която се отнася скептично към последствията от глобите, която счита, че те не работят и не е трябвало да бъдат налагани, тъй като по този метод сме си стреляли в крайници. Не споделям този разбор, само че тази страна гласоподава за всички препоръчани наказания. Тя е скептично (настроена), тя не има вяра в тях, само че не нарушава единството ”, уточни Борел.

Първият посланик на Европейски Съюз не изключи, че методът на общността към обстановката в Украйна е бил “прекалено еволюционен ”.

“Би било по-добре, в случай че вместо тримесечни разисквания да се изпращат или не (на Киев) танкове “Леопард ” ги бяхме изпратили по-рано ”, счита той. “Русия може да създава (оръжия) и разполага с доста по-големи ресурси от тези, които имахме ние и които доста бързо изчерпахме ”, посочи той.

“Знаем с какво разполагаме. Знаем, че за момента тези (боеприпаси) са задоволителни ”, сподели той,

като прикани за ускорение на темповете на произвеждане и потребление на запасите, с които разполагат страните членки на общността. “Ние ще произвеждаме повече (боеприпаси), само че до момента в който тече производството, давайте (на Украйна) това, което имаме ”, съобщи дипломатът.

Vivacom получи „ Златен знак за 2022 “

EС: Не желаеме Русия да бъде разрушена

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР