Ерик Адамс се кандидатира за кмет на Ню Йорк с

...
Ерик Адамс се кандидатира за кмет на Ню Йорк с
Коментари Харесай

Ерик Адамс ли е кметът, който ще се справи с престъпността в Ню Йорк* |

Ерик Адамс се кандидатира за кмет на Ню Йорк с предизборни реклами, включващи остарели фотоси, показващи го в полицейска униформа, и заричане да отбрани мегаполиса, потърпевш от пандемията, от насилието с огнестрелни оръжия, повишено паралелно с разпространяването на COVID-19.

В своя 102-и ден като кмет някогашният капитан от полицията Адамс се сблъска с следващото предизвикателство в устрема си да успокои страховете на нюйоркчани: въоръжен мъж откри огън във вагон на метрото през вчерашния ден сутринта, като простреля 10 души.

Престъпленията с принуждение се усилиха в Съединените щати по време на пандемията, а Ню Йорк не прави изключение. Демократът Адамс се е заел с предизвикването да балансира сред паниките на нюйоркчани поради престъпността и недоверието на някои към локалната полиция с бюджет 10 милиарда $, която продължава да се бори с репутацията си като жестока и расистка.

Макар че градът остава един от най-безопасните в страната и е много по-сигурен, в сравнение с беше през 90-те години на предишния век, когато Адамс се издигаше в йерархията на нюйоркската полиция, новият кмет възобнови някои от суровите полицейски способи за битка с престъпността, свързвани с епохата, когато кмет беше републиканецът Руди Джулиани.

Те включват сурови ограничения против по-дребни прегрешения, като пиене на публични места, и обновяване на цивилното полицейско звено, необуздано през 2020 година поради недоволства за смъртоносно принуждение и липса на надзор.

На групите за цивилен права, разтревожени, че полицията още веднъж може прекалено да вземе на прицел бедняците, чернокожите и хората с латиноамерикански генезис в Ню Йорк, Адамс дава отговор, като акцентира личния си опит с полицейската свирепост, защото е негър, израснал в най-бедните елементи на Бруклин.

" Аз станах служител на реда, с цел да запълня пропастта сред нас и да се боря със систематичния расизъм от вътрешната страна ", сподели 61-годишният Адамс в предизборна реклама. " За да съживим още веднъж нашия град, е належащо нюйоркчани да се усещат в сигурност и сигурни, че децата ни могат да играят, без да бъдат улучени от подведен патрон. "

Откакто той стана кмет на 1 януари, в града до предходната седмица са били простреляни 1363 души - с към 9% повече, в сравнение с за същия интервал на предходната година. Изнасилванията са се нараснали със 17 на 100, нападенията - с съвсем 20 %, а грабежите - с 48%. Предумишлените убийства са намалели с 11 % от началото на 2021 година, наброявайки 103 до момента.

Някои закононарушения влизат във водещите вести: жена починала, откакто била блъсната върху релсите на метростанция " Таймс скуеър " през февруари; мъж намушкал двама служащи в Музея за модерно изкуство. Миналата седмица Адамс се срещна с майка, чийто 12-годишен наследник е бил погубен тъкмо от такива заблудени патрони, от които той се тревожеше в предизборните реклами.

Няколко седмици по-рано Адамс защитаваше служителите на реда, простреляли в главата 18-годишен мъж, ранявайки го тежко, откакто по думите им той се опитал да избяга от пътна инспекция.

Адамс, който постоянно посещава местата на нашумели закононарушения и печели известност, като пътува с метрото, в което е почнал полицейската си кариера, трябваше да остане в кметската си резиденция през вчерашния ден и да се изолира след позитивен тест за COVID-19. В записано видеоизявление той сподели: " Няма да позволим нюйоркчани да бъдат тероризирани, даже от един единствен човек. "

20-годишният Хайтам Тахер, който чакаше да вземе брат си от учебно заведение покрай метростанцията, където стана вчерашната пукотевица, сподели, че съгласно него полицията в най-хубавия случай е неефективна.

" Имаш чувството, че не си предпазен ", сподели той, до момента в който стотици служители на реда се движеха край него. " Ако става дума за погрешно паркиране, ще те заловен незабавно, само че човек с огнестрелно оръжие не могат да заловен с часове. "

До през вчерашния ден вечерта, близо 11 часа след стрелбата в метрото, обвиненият стрелец към момента не беше хванат, макар че полицията назова поименно мъж, който дефинира като " лице, представляващо интерес ".

Що се отнася до възобновяване на звеното за битка с огнестрелните оръжия, Адамс споделя, че служителите на реда получават в допълнение образование и носят прикрепени към телата им камери и изменена униформа вместо цивилни облекла.

Те са направили 26 ареста за нелегално владеене на огнестрелни оръжия, само че по-често правят арести за по-дребни нарушавания, в това число владеене на подправен документ за идентичност, демонстрират данни, добити от медийната организация " Сити енд стейт ".

Продължавайки практиката на своите прародители, Адамс също по този начин акцентира своите старания за почистване на стотици лагери на бездомници, като споделя, че се надява да " възвърне доверието " и да убеди бездомните хора да се включат в незаслужено очерняната система на приютите.

Адамс, който се кандидатира и с стратегия за налични жилища, споделя, че работи от състрадание към хората, живеещи в " безчовечен " условия. Но бездомниците и техните бранители споделят, че задачата е да се скрият забележимите следи на бедността и че разчистванията са жестоки и неефективни, като основават неудобства за хора, решили, че улиците са по-безопасни от приютите.

Някои правни наблюдаващи споделят, че разчистванията са противоконституционни, откакто служащите по чистотата и полицията изхвърлят движимости на нюйоркчани без подобаващ развой.

" Просто е доста елементарно някой, който е постъпил в Нюйоркското полицейско ръководство по времето на Джулиани, да прибягва още веднъж до тези способи ", сподели Бет Харулс - щатен юрист в Съюза за цивилен свободи на Ню Йорк, откакто следила по какъв начин общински чиновници хвърлят палатките на бездомни нюйоркчани в боклукчийски камион предходната седмица.

*Заглавието е на редакцията на OFFNews.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР