Епохата на холоцен на Земята вече е приключила, потвърди научен

...
Епохата на холоцен на Земята вече е приключила, потвърди научен
Коментари Харесай

Земята е навлязла в нов период от развитието си

Епохата на холоцен на Земята към този момент е завършила, удостовери теоретичен екип, чийто проучвания са безапелационни, че човешката активност на планетата е провокирала нов интервал от нейното развиване.

Данните демонстрират, че към този момент от 7 години Земята се намира в нова геоложка ера, твърди екипът от 35 учени океанографи, климатолози, историци и археолози, предложиха на Международния геоложки конгрес в Кейптаун.

Епохата на холоцен е траяла 11 700 години, а предлагането за име на новата епоха, в която е навлязла планетата ни, е Епохата на индивида или Антропоцен.

Човекът се е трансформирал в действие, която е способна да промени даже планетата. И този факт е много стеснителен, съобщи Катрин Жандел, шеф за проучванията във френската Лаборатория за пространствени геофизични и океанографски науки.

 Земята е навлязла в нов интервал от развиването си

Според учените краят на холоцена е почнал да настава през 50-те години на предишния век, когато икономическите и химическите изобретения са били в своя напредък.

Предполага се, че приемането на теорията за новата ера и нейното официализиране ще продължи най-малко 2 години.

Проучването на научния екип би трябвало да бъде прегледано от подкомисия по стратиграфия на интервала кватернер, която да показа заключението си на изпълнителния комитет на Международния съюз на геоложките науки.

Концепцията за ерата на антропоцен за първи път беше показана преди 10 години от Нобеловия лауреат по химия Пол Круцен, който бе безапелационен, че ускоряващата се софтуерна гражданска война ще промени образа на Земята.

Според най-мрачните прогнози новата епоха може да провокира биологична и екологична злополука до края на идващото хилядолетие. Някои учени обаче не са съгласни с теорията, че само индивидът може до докара до края на живота подобен, какъвто го познаваме.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР