Епидемията показва, че психичната реалност и фактическата реалност не се

...
Епидемията показва, че психичната реалност и фактическата реалност не се
Коментари Харесай

Коронавирусът донесе ново разделение в обществото

Епидемията демонстрира, че психологичната действителност и фактическата действителност не се пресичат – има повече инфектирани хора, а тревогата е намаляла. Това съобщи в изявление за бТВ общественият антрополог Харалан Александров и добави, че обществените мрежи изкривяват действителността, тъй като хората са склонни да пренебрегват информацията, с която не са съгласни.

„ Живееш комфортно и удобно в един фиктивен свят, който едва се отнася към външната действителност, досега, в който не се сблъскаш челно в нея “, съобщи специалистът.

По думите му се вижда безконтролно отношение на огромни групи хора, които непосредствено отхвърлят съществуването на болестта. „ Въпреки достъпа до извънредно високи технологии, мозъците остават примитивни, това е международно събитие “, добави той.

Александров съобщи, че хората са се разпределили на две групи – хора, които поддържат ограниченията и такива, които ги отхвърлят – на Мутафчиевисти и Мангъровисти.

„ Хората избират да застават зад този, който облича на езика на експертността тяхната позиция. „ Суеверното държание, срутва на престижи и ниското доверие в институциите вършат допустимо разделянето сред хората. Политиците са принудени да употребяват гледните точки, които публичността им сервира “, сподели още той. 

Социалният антрополог разяснява и изследване, съгласно което всеобщо българите имат вяра в тайни теории и избират властнически водачи. Според него резултатите от това проучване са отговор на хаоса от информация, който ни обкръжава.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР