Епидемията от маймунска шарка беше обявена от Световната здравна организация

...
Епидемията от маймунска шарка беше обявена от Световната здравна организация
Коментари Харесай

Смразяващи новини от СЗО. Какво се случва с маймунската шарка

Епидемията от маймунска шарка беше оповестена от Световната здравна организация за " световна заплаха за публичното здраве ".

Класификацията е най-високата степен на предизвестие, която организацията може да издаде.

Досега са регистрирани над 16 хиляди случая на инфектирани в 75 страни. Броят на инфекциите се е покачил със 77% от края на юни до началото на юли.

СЗО подхваща мярката за повторно в границите на две години. През януари 2020 година пандемията от Ковид-19 също беше оповестена за световна заплаха.

Междувременно, за първи път в Съединени американски щати бяха открити случаи на вирусното заболяване маймунска шарка при деца, съобщи Ройтерс. Става дума за бебе в Калифорния и за още едно малко дете без няма американско поданство, разясниха здравните управляващи.

Двата случая не са свързани и евентуално те са вследствие на предаване на болестта в домашни условия, споделиха Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите, като допълниха, че децата са в добро  положение и се лекуват.

Маймунската шарка протича с грипоподобни признаци и кожни обриви и се предава най-много при непосредствен контакт, в множеството случаи при хомосексуален контакт.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР