Епидемията от коронавирус поставя на сериозно изпитание световните здравни власти

...
Епидемията от коронавирус поставя на сериозно изпитание световните здравни власти
Коментари Харесай

Коронавирусът гълта 5 милиарда от киното

Епидемията от ковид слага на съществено тестване международните здравни управляващи и стопанските системи на засегнатите страни. Развлекателната промишленост също търпи провали – доста кинопремиери, кино фестивали, концерти и турнета бяха анулирани поради разпространяването на COVID-19. Очаква се филмовата промишленост да олекне с 5 милиарда $ тази година.

Китай – един от най-важните пазари, продължава да бъде под карантина и не е ясно до по кое време киносалоните и театрите из страната ще останат затворени. От студиото „ Paramount “ изместиха премиерата на „ Таралежът Соник “, която в началото беше на 28 февруари, за неустановен интервал от време. Както стана ясно, дебютът на идващия филм за Джеймс Бонд – „ Смъртта може да изчака “, също бе отсрочен – вместо през април, лентата ще излезе през ноември. Китайската премиера на новата игрална версия на класиката на Дисни „ Мулан “ е също измежду анулираните продукции. Премиерата на кино лентата в Съединени американски щати обаче остава непроменена – 27 март. Все още не е ясно и по кое време Том Круз ще може да продължи фотосите за идната „ Мисия невъзможна “ в Италия. Филмовият фестивал в Кан за в този момент не е анулиран, уредниците са нащрек и наблюдават изкъсо развиването на обстановката с подготвеност да го отсрочат. Форумите в Хонконг и Пекин обаче бяха анулирани.

Южнокорейската пристан поп сензация BTS анулира турнето си в Корея, което трябваше да се състои през април. Засега не се знае по кое време групата ще се върне на сцената. Марая Кери заяви, че мести концерта си в Хаваи за 28 ноември поради „ разрастващите се забрани за пътешестване “. „ Ultra Music Festival “ в Маями бе отсрочен за първи път от 21 години. Рапърът DJ Калид анулира турнето си в Азия през март и април. Аврил Лавин и групата „ Грийн дей “ бяха принудени да сторят същото.

Фестивалът „ SXSW “ в Съединени американски щати беше отсрочен, откакто Нетфликс, Амазон и Ейпъл анулираха участията си в него. Събитието за развлечения, музика и технологии до в този момент не е пропущало издание, откогато съществува – от 1987-а.

От Google анулираха най-голямото си годишно събитие „ I/O “, което беше планувано сред 12 и 24 май в Калифорния. Конференцията на Facebook на 5 и 6 май също се провали. Производителите Хуауей, Шаоми и Риълми се отхвърлиха от планувани огромни събития за показване на нови устройства.

С появяването на първите случаи на COVID-19 у нас всички обществени и културни събития бяха анулирани – концерти, спектакли, кинопрожекции и даже визити в музеи и галерии. Има ограничавания и при спортните прояви. Мярката е превантивна, с цел да се ограничи възможното разпространяване на ковид. Шоуто на Ричард Маркс в София също бе отсрочено - от март за есента. Певецът бе заставен да анулира европейското си турне.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР