Гъстата пяна, която от около седмица се вижда на много

...
Гъстата пяна, която от около седмица се вижда на много
Коментари Харесай

Разделиха се на варненци, неварненци, пришълци и кореняци заради гъстата пяна в морето

Гъстата пяна, която от към седмица се вижда на доста места в морето край Варна, буди любознание даже у варненци кореняци.

" Знае ли някой каква е тая гадна пяна във водата към този момент втора седмица. Кво отново изпуснаха, кво отново спукаха!? ", пита жител в " Забелязано във Варна ".

Отдолу обаче се развихря полемика, която разделя хората на " варненци " и " неварненци ".

" Този “велик ” въпрос единствено от НЕварненец може да бъде зададен…. Значиии, уважаеми пришълци, като сте решили да живеете във Варна, най-малко малко-от малко се заинтересувайте що е то морето и по какъв начин тъкмо се “общува ” с него.

P. S. Не мога да схваща, за какво някои хора единствено до момента в който помиришат варненския въздух и се назовават варненци, че и се сърдят, в случай че им кажеш от кое място са тръгнали и по какъв начин са пристигнали тук. "

"  Я отидете при кмета да изискате всеки, който идва да живее във варна, наложително да държи изпит на няколко тематики, като една от тях е " Защо Варненското море се пени "

" Само да запитвам по каква логичност хората, които не са от Варна, тоест 60% от нея са пришълци?

И не може човек да пита нещо ли?!

С тая завист, като сте родена тука, което не е ваш избор за богопомазана ли се имате или че Варна е ваша и единствено вие и още 100-150 хиляди може да живеете тук от половин милион?!

Злобата обаче не е варненска, пазарджишка, пловдивска или тн, а е ЧОВЕШКА!!! Тая токсичност пък толкоз ви прави " варненка " с големи кавички, че все едно сте паднала от Марс и сте по-бетер пришелец и селянка от който и да е различен! "

" Доколкото виждам момчето в поста си е задало съответен,ясен въпрос,и на никое място не видях да желае някой псевдо “кореняк варненка ”да го категоризира от къде е,къде живее и т.н.Не си избивайте комплексите върху хората!Съдейки по отношението и речника който показвате се навявам на мисълта,че освен не сте родом от Варна,а и сте пристигнала краткотрайно в града да си избивате комплексите.Критическата е мъчно нещо…..но….усмихнете се! ”Пришълец ”беше един игрален филм,който имаше няколко части……аз във Варна “Пришълец ” не съм видяла……Градът е за всички!Светът е за всички! "

Според биолози най-вероятната причина е микроводорасло наречено Phaeocystis pouchetii (Феоцистис поухетии), което може да предизвиква такава пяна, само че може да се откри само с проба от водата с пяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР