Енергийният министър Теменужка Петкова разкри как ГЕРБ номинира кандидатите си

...
Енергийният министър Теменужка Петкова разкри как ГЕРБ номинира кандидатите си
Коментари Харесай

Петкова разкри как стават номинациите в ГЕРБ

Енергийният министър Теменужка Петкова разкри по какъв начин ГЕРБ номинира претендентите си за депутати. „ Всеки член има право да номинира до трима представители. След като премине този развой, ще стане ясно. При нас има процедурни стадии, те са свързани точно с тези номинации. Съвсем скоро ще стане ясно. ”, сподели Петкова пред бТВ. Процесът по номинации в ГЕРБ завършва през днешния ден. Цялата процедура ще е обект на разглеждане от регионалните структури и управителните органи на партията.

Не спирам да се удивлявам на това, което господин Цветанов твърди във връзка с енергийните планове. Особено за газопреносната конструкция на България, а с цел да се стигне до реализацията на този план, беше обновена енергийната тактика на страната. Тя бе призната в Народното събрание с голямо болшинство. Изключително неприятни мнения, безусловно нямащи нищо общо с истината. Работили сме единствено в полза на България. Нека да си приказват, значимото е, че успяхме да осъществяваме тези планове “, разяснява Петкова.

 „ Явяваме се или сами, или с нашите сътрудници от Съюз на демократичните сили. Изключително ясни и прогнозируеми сме. Различни политически сили се пробват да нагнетяват настройки и настроения у хората, че надали не изборите ще бъдат манипулирани. Това е следващата неистина. Не знам по кое време са откровени от Българска социалистическа партия - когато приканват за висока изборна интензивност, или когато споделят, че изборите са манипулирани и по този метод демотивират хората да гласоподават “, сподели още енергийният министър.

Тя разяснява и 7 блок на АЕЦ „ Козлодуй “, като сподели, че реализацията на плана би трябвало да се задейства по-бързо.

„ Трябва да се мисли двата реактора да са на едно и също място, изясни Петкова.

„ Подписването на контракт с „ Уестингхаус “ е вторият и финален стадий във връзка с диверсификация на доставките на свежо нуклеарно гориво, това е едно условие на Европейската организация по доставките, по което България от доста години прави всичко допустимо, с цел да приложи и вследствие на упорита работа в последните няколко години успяхме да осъществяваме първия стадий във връзка с този развой. Бяха направени технико-икономическите разбори, с цел да пристъпим към втори стадий, който е и финален във връзка с диверсификацията. Предстои АЕЦ „ Козлодуй “ да изготви своите разбори на сигурността и да вървим напред към лицензиране на свежо нуклеарно гориво от „ Уестингхаус “, изясни Теменужка Петкова. Подписали сме пътна карта, в която написа, че до края на юли 2024 година процесът би трябвало да е завършил, добави тя.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР