Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май. Това обяви

...
Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май. Това обяви
Коментари Харесай

Петков с голямо обещание към бизнеса

„ Енергийните помощи за бизнеса ще продължат през май ”. Това разгласи министър председателят Кирил Петков на ексклузивен брифинг в Министерски съвет.

„ Направихме много обстойна среща с българския бизнес с българските профсъюзи. Обсъдихме обстановката у нас и в района и най-много енергийните доставки, които чакаме за България. Българското държавно управление работи мощно, с цел да имаме ясни доставки на газ, на цени, които да не са разнообразни от тези, които биха пристигнали през „ Газпром ”. Оценяваме рисковете, които войната може да донесе освен на България, а на цяла Европа.  Другата седмица ще бъдат завършване с министъра на енергетиката. За газа се надяваме в идващите няколко дни да дадем ясна вероятност за ценовите равнища. Надяваме се да няма покачване. В момента газоподаването не е спряло ", изясни министър-председателят.

„ Бяхме тук, с цел да настояваме да създадем нужното във връзка с енергийните цени, да понижим темповете на напредък на цените, да запазим работните места, даже да усилваме приходите. Предложихме го на Петков, Нинова и Василев. Настояваме обезщетенията за електрическата сила да продължат, до момента в който това е належащо. Днес не получихме корав отговор на поставените от нас въпрос. Очакваме идната седмица в диалози с енергийния министър да забележим до каква степен можем да стигнем ", съобщи Добри Митрев, ръководител на УС на Българска стопанска камара.

По време на брифинга вицепремиерът Корнелия Нинова посочи защо още упорстват от Българска социалистическа партия.

„ Ембаргото за импорт на нефт да не се отнася за България. Постигнахме единодушие, че обезщетенията за бизнеса ще продължат и през май, те бяха до април. С какъв брой следва да се посочи. Трето – да се резервира цената на газа, такава каквато е в този момент и страната да компенсира. Четвърто – поискахме деругация за увеличение на прага на регистрация по Данък добавена стойност от 50 000 на 100 000 лева Поискахме и вид за унищожаване на акциза за горива ”, сподели тя. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР