Енергийната сигурност на региона и засилването на търговските отношения със

...
Енергийната сигурност на региона и засилването на търговските отношения със
Коментари Харесай

Корупция и политически риск спират България

Енергийната сигурност на района и усилването на комерсиалните връзки със Съединени американски щати разискаха Даниел Шомон и Съюза за стопанска самодейност.

Глобалната енергийна рецесия и опциите пред България в областта на енергетиката, по повод основаването на стратегически базови неемисионни мощности дискутираха Даниел Шомон и Съюза за стопанска самодейност на работна среща в София.

България има стратегическа опция за употреба на нуклеарни площадки, преимущество което би могло да обезпечи непоклатимост на целия район.

На срещата бяха разисквани и опциите за трансфер на технологии за ВЕИ и системи за предпазване. Съединени американски щати са дълготраен водач в тези технологии и повишението на американски вложения в България в областта на енергетиката ще даде опция на България да разполага с най-модерните способи за предпазване в света.

Партньорите разискаха опциите за изпреварващо икономическо развиване на България, посредством вложения в Зеления преход и цифровата промяна. Планът за възобновяване и резистентност, оперативните стратегии и фискът дават опция на България за съответно справяне с рецесията и интензивен стопански напредък.

Като съществена спирачка пред изпреварващото икономическо развиване на България бяха избрани корупцията и политическият риск. Предизборната изразителност генерира политическа неустойчивост, която блокира задграничните вложения.

Корупционните практики и зависимости, привнасят неустановеност и безрезултатност на политики, начинания и вложения, както от страна на страната, по този начин и на работодателите. Съединени американски щати следи от близко и със заострено внимание подхванатите начинания за ограничение на корупцията. В знак на това бе и скорошното посещаване в България на Джим О’Брайън, началник на Офиса за съгласуване на глобите по закона “Магнитски ” в Държавния департамент на Съединени американски щати.

Подобни конгреси целят основаването на условия за усилването на комерсиалните връзки сред Съединените американски щати и България. Работната среща на Даниел Шомон и Съюза за стопанска самодейност цели да надгради досегашните начинания на сътрудниците за основаване на взаимоотношение сред американските вложители и български сътрудници за трансфер на технологии, ноу-хау и капитали.

Даниел Шомон е дълготраен сътрудник на Съюза за стопанска самодейност и другар на България, чийто старания са ориентирани към показване на България като добра страна с добър бизнес климат пред американската инвеститорска общественост. Неговите старания са довели до съответни начинания в България от водещи американски компании, в това число и едни от водещите софтуерни компании в света. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР