Енергийната сигурност е от изключителната компетентност на отделните страни и

...
Енергийната сигурност е от изключителната компетентност на отделните страни и
Коментари Харесай

Полша скочи срещу директивата на Брюксел за пестене на газ

Енергийната сигурност е от изключителната подготвеност на обособените страни и в никакъв случай няма да се съгласим тя да се взема решение на европейско ниво. Никой не може да ни принуди да съкратим потреблението на газ, нито да ни наложи други ограничавания, съобщи полската министърка на климата и околната среда Анна Москва в изявление за седмичника " Шечи ", представено от профилираното издание " Мъни ".

Москва акцентира, че Полша няма да се съгласи с регламентиране на количествата газ, в случай че на територията на Европейски Съюз бъде въведена изключителна спешна обстановка.

" Закупеното от Полша гориво и самата газова инфраструктура са благосъстоятелност на страната ни и единствено ние можем да решаваме по какъв начин да ги използваме, за какви потребности и по какъв начин да ги предоставяме ", отбелязва министърката.

" Европейска комисия не може да ни принуди да вършим, каквото и да е. Без независимост няма взаимност и тя свършва там, където стартира принудата ", акцентира Анна Москва.

Полската министърка на климата и околната среда декларира, че Европейска комисия не е съумяла да прокара наложителното понижаване на газа и ограничението на потреблението ще зависи от суверенното решение на всяка обособена страна.

Анна Москва разяснява, че Полша, поради запасите в хранилищата и спада на търсенето, се нуждае от 17 на 100 по-малко количество газ, което значи, че този въпрос не я визира.

На въпрос дали Европейски Съюз може да подреди на съседите на Германия да ѝ доставят газ, тя отговори, че това е малко евентуално.

" Естествено, в случай че в Европейски Съюз има страни, които имат съответната опция и инфраструктура, то постоянно въз основата на двустранна договореност могат да поддържат съседите си ", отбелязва полската министърка.

Тя обаче добави, че не си показва обстановка, в която Брюксел ще задължи Варшава да оказва помощ, написа " Факти.бг ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР