Емоционалният багаж, който влачим със себе си от миналите преживяване,

...
Емоционалният багаж, който влачим със себе си от миналите преживяване,
Коментари Харесай

Как да се отървем от емоционалния багаж, натрупан от минали връзки, за да не разваляме новите

Емоционалният багаж, който влачим със себе си от предишните прекарване, играе извънредно разрушителна роля в нашия живот. И въпреки всичко някак си не съумяваме да го изоставим, макар че осъзнаваме това. Става дума за всички дребни несигурности и комплекси, които сме натрупали вследствие на предходен житейски опит. Но, в действителност, той може да токсини новите ни взаимоотношения и да помрачи щастието ни.

Емоционалният багаж и неговият отровен резултат в сегашното ни

Нужно ни е време, увереност и мощна и воля, с цел да се преодолеем сполучливо токсичният резултат на прочувствения ни багаж. Просто би трябвало да приемем всичко такова, каквото е, да живеем в сегашния миг и някак си да съумеем да си извиним за предишните провинения. И също по този начин да се примирим с това, което е невероятно да променим.

Емоционалният багаж може да бъде насъбран от детството, от разнообразни прекарвания с другари или в любовния ни живот. Може и да е резултат от прекарана или сегашна меланхолия. На каквато и да е повода за неговото струпване, би трябвало да осъзнаем, че той ни прави несигурни и ни пречи да живеем обикновено. Защото убива вярата ни в нас самите и вярата ни в положителното.

Емоционалния багаж постоянно бива употребен за създаване на дебела стена, която ни отделя от другите. Самочувствието ни е унищожено, не можем да се доверим, нито даже да се отпуснем пред различен човек, непрестанно се съпоставяме с другите и се опасяваме от бъдещето. Това е пагубно в любовта. Защото ни пречи да дадем всичко това, което обичаният човек чака от нас и надлежно желае да ни даде на собствен ред. Грижа, топлота, доверие, сигурност – всичко това е невероятно, в случай че продължаваме да се огъваме под тежестта на прочувствения отровен багаж.

Как да се отървем от неприятните мемоари?

Опитайте се да се концентрирайте върху сегашното, а не върху предишното, безапелационни са психолозите. Дори и да желаете, няма по какъв начин да измененията нищо от това, което към този момент се е случило. Затова е неуместно да се връщате в предишното и да се терзаете. Вместо това, повлияйте там, където това е допустимо – на нещата, които се случват тук и в този момент.

Съсредоточете се върху мощните си страни

Намерете безшумно място и се концентрирайте върху това кой сте в този момент, в този миг. Как сте станали подобен и за какво. Фокусирайте се върху мощните си страни. Не забравяйте, че вие ​​не сте вашето минало, че в този момент всичко е единствено и само във вашите ръце. Така че започнете да предприемате дейности и да взимате решения. Помнете, че никой не може да ви подреди, до момента в който самите вие ​​не му го позволите.

Спрете да се потапяте в минали прекарвания

Всеки ден отделяйте 10 минути, през които просто да размишлявате върху това, че не носите виновност за предишното. Оставете нещата там, където им е мястото – обратно във времето, няма потребност да пренасяте болките и отчаянието си в сегашното. Опитайте се да погледнете на обстановката извън и с обич и съчувствие към себе си.

Контролирайте мислите си

Когато не живеете сега, е много елементарно отрицателните мисли да ви обхванат изцяло. Но би трябвало да внимавате по какъв начин мислите и защо. Емоционалният надзор стартира с контрола на мислите.

Ежедневно си напомняйте, че вашето настояще не е вашето минало, че актуалният ви сътрудник не е същият отровен човек, с който сте били преди, което значи, че и връзката няма да е същата.

Напишете писмо до себе си

Просто с цел да можете да го изгорите или изхвърлите – дружно с болката от предишното и да се освободите, с цел да продължите напред.

Напишете всичко, което боли, всичко, което желаете да кажете на предишното си. Кажете го и не се тормозете, че ще нараните нечии усеща. Вие сами можете да откриете нещо ново, да вземем за пример, истината за вътрешната си болежка.

Приемането на самия себе си е всичко, от което се нуждаете

Ако в действителност желаете да бъдете щастливи, би трябвало да се научите да приемате себе си. И другите - такива, каквито са. По същия метод приемете и предишното си - такова, каквото е било.

Спрете да се оплаквате от него и започнете да търсите благоприятни условия за бъдещето. Ако сте привлекли измамници и насилници, вгледайте се в себе си и разберете какво ги е привлякло към вас.

Когато се оплакваме, губим сила. По-добре да я насочим към смяна на бъдещето.

Научете се да си простите

Докато не си простите, ще живеете в негативизъм и самоизтребление. Всеки прави неточности, само че това, което отличава мощните хора е, че се учат от грешките си и посредством тях стават по-добри.

Практикувайки прошката, можете да се доближите до себе си. В противоположен случай прочувственият багаж ще унищожи живота и връзките ви. И единственият човек, който може да реши всичко във ваша изгода, сте вие.

Автор: Лора Костова, основен редактор на happy-woman.bg
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР