Ембаргото върху руския газ заплашва хранително-вкусовата промишленост с прекъсване на

...
Ембаргото върху руския газ заплашва хранително-вкусовата промишленост с прекъсване на
Коментари Харесай

DWN: Германската хранителна индустрия предупреждава за прекъсване на производството в случай на отказ на руски газ

Ембаргото върху съветския газ заплашва хранително-вкусовата индустрия с спиране на производството, сподели Гуидо Цайтлер, ръководител на немския профсъюз „ Храна – деликатеси – заведения за хранене ”. Последствията ще се усетят от потребителите в супермаркетите, които към този момент страдат от дефицит и растящи цени, предизвестява той.

Германският синдикат " Храна - деликатеси - заведения за хранене " предизвести немските управляващи да не постановат ембарго на съветския газ, оповестява Deutsche Wirtschafts Nachrichten. „ Спирането на доставките на газ ще има голямо въздействие върху производството на храни. По ползване на газ хранително-вкусовата индустрия се подрежда на второ място в Германия след химическата индустрия “, сподели ръководителят на организацията Гуидо Цайтлер.

По негово мнение, дефицитът на синьо гориво ще докара до прекъсване на производството: „ Няма да гладуваме поради това, само че ще има огромен престой на производството, което потребителите в супермаркетите ще усетят върху себе си.

По количество изразходвана сила първо място в хранително-вкусовата индустрия заема производството на млечни артикули, по-късно на месо, мазнини, масло, самун и най-после захар.

Синьото гориво се употребява най-вече като източник на сила за подкрепяне на разнообразни процеси, изясни Цайтлер: „ При производството на храни за сушене, варене или пържене се употребява огромно количество сила. Същото важи и за охлаждането, с цел да се защищити храната от повреждане.”

Боевете в Украйна към този момент доведоха до спирания на доставките и по-високи цени на силата, които оказаха огромно въздействие върху хранително-вкусовата индустрия. В същото време потребителите би трябвало да заплащат за всичко това.

Големите концерни ще съумеят да вкарат нова ценова политика, само че доста представители на междинния бизнес няма да се оправят с това, предизвестява шефът на синдиката: „ Увеличаването на индустриалните разноски е опасност за тяхното битие, някои ще би трябвало да затворят предприятията си.”

Също по отношение на покачващите се цени на храните, Zeitler прикани страната да даде помощ на фамилии с ниски приходи: „ Ако цените на храните продължат да порастват, страната би трябвало да намерения за целенасочена поддръжка за семействата с ниски приходи и получателите на Hartz IV. “

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР