Ема Радукану е преследвана от контузии от началото на настоящия

...
Ема Радукану е преследвана от контузии от началото на настоящия
Коментари Харесай

Поява на шампионски наченки: Безупречна Радукану подчини 1/2-финалистка от АО!

Ема Радукану е преследвана от травми от началото на сегашния сезон и точно физически проблеми бяха повода тя да си вземе близо двумесечна отмора от кортовете. През тази седмица британката се завърна в игра с присъединяване на WTA 1000 конкуренцията в Индиън Уелс, където през днешния ден реализира втори следващ безапелационен триумф, с цел да се класира за третия стадий. Тийнейджърката се приближи до най-високото си равнище на игра и пречупи съпротивата на международната №21 Магда Линет в поредни сетове за крайното 7:6(3) 6:2, с цел да си обезпечи конфликт против Катерина Синякова и Беатрис Хадад Мая за място в осминафиналите.

Шампионката от US Open 2021 се нуждаеше от известно време, с цел да откри оптималния си темп на игра, откакто в началните минути от срещата допускаше редица грешки в опита си да бъде нападателна, рискувайки оптимално. Тя изостана с пробив и 1:4, само че след това съумя да стабилизира представянето си и с помощта на отличното ориентиране на ударите си скоро възвърна паритета за 4:4. В самия завършек на сета двете тенисистки си размениха по един брейк на нула, заради което развръзката пристигна в тайбрек. Там международната №77 бе тази, която контролираше разиграванията, и поемайки самодейността в резултата през цялото време, съумя да запише откриващата част против своето име.

Това стичане на събитията внесе спомагателна доза подтик в дейностите на представителката на Обединеното кралство, която усилваше интензитета в играта си с всяка минала минута. Същевременно тя се възползваше от съмненията в представянето на Линет, чиито плитки удари ставаха лесна плячка за въодушевената Радукану, която не пропускаше опция да форсира топката. Така някогашната №10 небрежно поведе с 4:1, а втори пробив в осмия гейм постави финален завършек на разногласието.

Statement MADE
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР